Hlavní obsah

Arsenal koupil z Realu záložníka Ödegaarda, další posilou je gólman Ramsdale

Aktualizováno

Arsenal posílil norský fotbalový reprezentant Martin Ödegaard, který už v londýnském klubu hostoval v jarní části minulé sezony. "Kanonýři" podle britských médií za dvaadvacetiletého záložníka zaplatili 30 milionů liber (asi 890 milionů korun). Arsenal dnes získal také brankáře Aarona Ramsdalea z Sheffieldu United za 24 milionů liber, k nimž může v budoucnu přidat dalších šest milionů na bonusech.

Foto: Profimedia.cz

Arsenal posílil norský fotbalový reprezentant Martin Ödegaard

Článek

Ödegaard si ve 20 soutěžních zápasech za Arsenal připsal dva góly a stejný počet asistencí. V nedělním ligovém derby s Chelsea ještě trenérovi Mikelu Artetovi k dispozici nebude.

Ofenzivní záložník debutoval už jako patnáctiletý v norském národním A-týmu a v šestnácti v roce 2015 přestoupil ze Strömsgodsetu do Realu s vizitkou obrovského talentu.

V madridském velkoklubu se však Ödegaard neprosadil a zasáhl do pouhých 11 soutěžních utkání. Před Arsenalem už třicetinásobný reprezentant hostoval v Heerenveenu, Arnhemu a San Sebastianu.

Za Ramsdalea údajně Sheffield původně požadoval 40 milionů liber a dlouho zájmu Arsenalu odolával. Nakonec ale bývalého anglického reprezentanta do 21 let neudržel. Třiadvacetiletý gólman podepsal na stadionu Emirates stejně jako Ödegaard čtyřletou smlouvu.

Reklama

Související témata: