Hlavní obsah

Další anglická hvězda se utápěla v alkoholu. Po nocích jsem popíjel, přiznává Lingard

Manchester

Moc nechybělo, a vyhlášený ochmelka Paul Gascoigne mohl mít zdatného nástupce. Další z hvězd anglického fotbalu musela svést souboj s alkoholem. Nejspíš vítězný, protože Jesseho Lingarda jarní hostování ve West Hamu po boku českých reprezentantů Součka s Coufalem snad zachránilo. Rudý ďábel nicméně překonával těžké období. „Alkoholem jsem mírnil své trápení,“ netají odchovanec Manchesteru United.

Foto: Profimedia.cz

Jesse Lingard si prošel těžkým obdobím...

Článek

Usměvavý a vždy optimistický chlapík, řeknete si. Omyl. Kariéra se mu zadrhla, kritika fanoušků na sociálních sítích ho tvrdě zasáhla. V kritické chvíli začal anglický záložník řešit své problémy pitím alkoholu a přemýšlel o odchodu do Číny nebo Saúdské Arábie, kde by na něj nebyl vyvíjen takový tlak jako v Premier League.

„Moje sebevědomí bylo zničeno. Na trávník jsem se dostával, ale hra kolem mě pouze plynula. Jako bych tam ani nebyl," líčí Jesse Lingard v rozhovoru pro Daily Mail.

Urážky na sociálních sítích zle pocuchaly jeho psychiku, začal se bát dělat i obyčejné věci. Vyhýbal se třeba tankování auta, protože věděl, kolik má venku kritiků.

Foto: Lee Smith, Reuters

Jesse Lingard je teď zpátky v Manchesteru United.

„Uchýlil jsem se ke konzumaci alkoholu. Měl jsem období, kdy jsem po nocích popíjel. Nebyl jsem to já, ale říkal jsem si, že tím zmírním mé trápení," přiznává 28letý Lingard.

Proto chtěl z Anglie úplně zmizet někam, kde fotbalisté nejsou pod takovým tlakem. „Chtěl jsem mít klid a neřešit vnější vlivy. Plánoval jsem odejít do Číny nebo Saúdské Arábie, abych se mohl soustředit pouze na fotbal."

Bratr vytvořil záchranný projekt

Lingard poskytl listu rozhovor spolu se svým bratrem, který ho v nejhorších chvílích podržel a začal pracovat na projektu Jesse 2.0. Louie Scott vzpomíná, jak pociťoval bezmoc společně s bráchou a kolikrát raději odešel ze stadionu. „Bylo to jako sledovat boxera, co čeká na K.O. Na internetu pak padlo na jeho adresu hodně urážek..."

Sourozencova podpora zabrala. „Pomohla mi videa, která mi bratr posílal z dob, kdy jsme byli v reprezentaci Anglie do 21 let. Snažil se, abych si uvědomil, že jsem stále dobrým hráčem," kvituje Jesse.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Jesse Lingard během hostování ve West Hamu.

Manchesteru United patří od svých osmi let. Možná i proto našel živou vodu mimo Old Trafford.

Lingardovu otci zavolal trenér David Moyes, který s West Hamem prožíval parádní sezonu. „Když jsem trénoval v Manchesteru United, nechal jsem vašeho syna odejít na hostování. Nyní je čas, abyste mi to splatili," naléhal kouč.

Půlroční hostování u Kladivářů se vydařilo. Lingard v sedmnácti zápasech stihl vstřelit 9 branek.

Teď je zase zpátky v Manchesteru United. Přestupní období však ještě neskončilo a hovoří se o možném návratu do West Hamu.

Reklama