Hlavní obsah

Anglické kluby nemohou o víkendu nasadit hráče, které neuvolnily na kvalifikaci

Anglické kluby, které neuvolnily kvůli koronavirovým restrikcím jihoamerické fotbalisty na utkání kvalifikace mistrovství světa, je nesmí nasadit do víkendových zápasů, jinak jim hrozí sankce. Podle agentury Reuters brazilská, chilská a paraguayská federace využily pravidla, které zakazuje neuvolněným reprezentantům pět dní po skončení srazu hrát za klub.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Thiago Silva během tréninku.

Článek

Liverpool tak nemůže v neděli počítat s brazilskou trojicí Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino proti Leedsu, kterému zase bude chybět Raphinha. Chelsea se musí v sobotu obejít proti Aston Ville bez Thiaga Silvy a oslabeny budou také mistrovský Manchester City (Ederson a Gabriel Jesus) a Manchester United (Fred). Své jihoamerické hráče nemohou využít ani Wolverhampton a Newcastle.

Podle mluvčího brazilské federace se omezení netýká útočníka Richarlisona, kterého předtím Everton uvolnil na olympijské hry v Tokiu.

Anglické kluby se rozhodly nepustit hráče na reprezentační sraz do rizikových zemí, protože by po návratu museli do desetidenní karantény.

Hrát v nejbližší době nemohou ani Malcom a Claudinho z Petrohradu, kteří sice na sraz dorazili, ale vedení Zenitu je povolalo zpět.

Reklama

Související témata: