Hlavní obsah

Ronaldo mění hned po příchodu Manchester. Nejen na hřišti, ale i avokádem a vajíčky u večeře

Manchester/Praha

Americká rodina Glazerů vlastnící Manchester United si musí blahořečit, jaké terno udělala. Pryč je nenávist fanoušků, kteří ji ještě v květnu a vlastně po celé jaro proklínali a považovali ji za příčinu všeho zla, jež na Old Trafford dopadá. Zvlášť poté, kdy jejich prodloužená ruka Ed Woodward ohlásil, že se Rudí ďáblové zapojí do chystané evropské Superligy. Odpuštěny jsou i sezony bez titulu, na který čekají fanoušci od roku 2013 marně. A přitom stačil pakatel. Pouhých 19,8 milionu liber, které Glazerovi zaplatili turínskému Juventusu za Cristiana Ronalda.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo už bojuje v Premier League v dresu Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Však se při jeho comebacku v sobotním střetnutí Premier League s Newcastlem objevil na stadionu i Adam Glazer. Dva roky svůj tým na vlastní oči neviděl, dva roky se na Old Trafford neukázal.

Pří návratu hvězdného CR7 však být musel.

Místopředseda klubového představenstva a výkonný ředitel Ed Woodward samozřejmě také, i když na konci roku by měl ve funkcích skončit.

Zvláště když oba věděli, že mají vyhráno. U drtivé většiny fanoušků tedy docela určitě, protože jen málokterý z nich věřil, že by se Ronaldo ještě někdy do Divadla snů vrátil. On je ale po dvanácti letech zpátky, kde vyhrál tři tituly a Ligu mistrů navrch.

A už po pár dnech mění Manchester United k obrazu svému. Na hřišti, ve vnímání fotbalové Anglie a světa rovněž.

Přitom toho zase až tak moc stihnout nemohl.

Foto: Phil Noble, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se vrátil do Manchesteru United

Ještě 1. září pomáhal v reprezentačním dresu porazit Portugalsku dvěma góly Irsko, aby po příletu do Anglie podstoupil pětidenní karanténu ve svém domě v Cheshire. Ve středu se poprvé objevil v tréninkovém centru United v Carringtonu, v sobotu vyběhl na trávník Old Trafford k zápasu s Newcastlem.

Samozřejmě že okamžitě zářil. Šest střel na bránu a dva góly. Třiašedesát kontaktů s míčem. Přesnost přihrávek 87 procent. Rychlost pomalu stejná, jako když ho Alex Ferguson postavil v srpnu roku 2003 poprvé na 29 minut k premiérovému utkání proti Boltonu.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Legenda v akci! Cristiano Ronaldo v dresu Manchesteru United v utkání Premier League.

Komentátoři a fotbalové odborníci však okamžitě registrovali další Ronaldův přínos pro mužstvo.

„Devatenáctiletý Greenwood a o dva roky starší Sancho by teď měli být jedno velké ucho, protože on bude jejich mentorem," povšiml si kupříkladu bývalý anglický reprezentant Chris Waddle v komentáři pro BBC, že Portugalec nešetřil radami a pokyny, jimiž oba mladíky během utkání s Newcastlem zahrnoval.

„Ronaldův příchod jim pomůže. Sanchovi obzvlášť... Přišel za 73 milionů liber a po boku Ronalda nebude pod takovým tlakem a očekáváním, jako v prvních zápasech. Portugalec na sebe bude navíc strhávat pozornost soupeřů, čemž se bude pro Sancha vytvářet volný prostor. Už v prvním utkání to bylo patrné."

Z klubového zákulisí však pronikly další zvěsti, jak Ronaldo mění Manchester United nejen na trávníku.

„V pátek při společné předzápasové večeři bývalo zvykem, že si každý z nás dopřál nějakou sladkost. Dezert, jablečný koláč, vafli se smetanou, brownie. Před Newcastlem si ale pro ni neodvážil jít nikdo. Všichni se dívali na Ronalda, který měl na talíři avokádo, vařená vejce, quinoaou," prozrazoval náhradní gólman Lee Grant, že CR7 svými stravovacími návyky a důslednou životosprávou okamžitě donutil spoluhráče k zamyšlení a následování. Třeba právě quinouau, super zrníčky plnými bílkovin a vláknin, navíc s nízkým obsahem sacharidů.

Na Old Trafford prostě přišel rozený vítěz, jehož výkony, přístup a fotbalová aura začala okamžitě působit.

Na fanoušky, na tým Rudých ďáblů, na celý Manchester United.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo už bojuje v Premier League v dresu Manchesteru United.

Nikdo proto nepochybuje, že jejich dnešní vstup do Champions League na hřišti Young Boys Bern o tom podá další důkaz.

A že ho podá i samotný Ronaldo, pokud tedy na umělém trávníku ve švýcarském Bernu nastoupí.

I proto si rodina Glazerů mne spokojeně ruce a blahořečí si, jaké terno za 19,8 milionu liber udělala.

Pomůže Cristiano Ronaldo Manchesteru United v letošní sezoně k titulu v Premier League?
ano
85,1 %
ne
14,9 %
Celkem hlasovalo 4148 čtenářů.

Reklama