Hlavní obsah

Důvěřivý Ronaldo přišel o miliony. Naletěl podvodnici, která ho systematicky okrádala

Londýn/Praha

To bylo mazané! Cestovní agentka několik let okrádala VIP klientelu, mezi kterou figurovala i hvězda Manchesteru United Cristiano Ronaldo nebo jeho spoluhráči z reprezentace Manuel Fernandes a Nani. S odhalením celé kauzy přišel portugalský deník Journal de Noticias. Agentka měla CR7 okrást v přepočtu o téměř sedm a půl milionu korun.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiano Ronaldo naletěl podvodnici. A nebyl sám...

Článek

Cestovní agentka Marie Silvaová byla odsouzena za podvod ke čtyřletému podmíněnému trestu odnětí svobody. Třiapadesátiletá Silvaová okradla mimo jiné i fotbalového superagenta Jorgeho Mendese o asi 400 tisíc korun.

Ronaldo spolu s dalšími oběťmi naletěl na důvěru, kterou zaměstnankyni kanceláře Geostar poskytl. Podvodnici poskytl mezi lety 2007-2010 číslo i PIN své virtuální kreditní karty. Podvod fungoval na poměrně banálním principu, že bohatí si ani nevšimnou, když jim z účtu odejdou nějaké peníze.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiano Ronaldo

Takhle se Ronaldo s odstupem času dozvěděl, že zaplatil cirka 200 cest po Evropě, Africe a Spojených státech, které však nikdy neuskutečnil. Silvaová si cesty nechávala proplácet na svůj osobní účet.

Aby se vyhnula vězení, souhlasila, že svému bývalému zaměstnavateli, který mezitím vyplácí zpět peníze poškozeným, zaplatí odškodné. Nyní podvodnice pracuje jako uklízečka.

Reklama