Hlavní obsah

Boj o život v Premier League! Hvězdy Tottenhamu se podílely na záchraně fanouška

Newcastle/Praha

Nedělní zápas anglické Premier League mezi Newcastlem a Tottenhamem měl odstartovat novou éru „Strak“ pod novým, saúdskoarabským vedením. Domácí vstoupili do zápasu výborně, jenže během pěti minut o vedení přišli. Smutek krátce před koncem první půle vystřídal strach. Na tribuně totiž zkolaboval jeden z fanoušků. I díky včasné reakci hráčů Spurs se jej však podařilo zachránit.

Foto: Lee Smith, Reuters

Boj o záchranu života na tribuně

Článek

Newcastle se vedení ujal už ve druhé minutě zásluhou Wilsonovy hlavičky, jenže Tottenham ještě v první půli zápas zcela otočil. Během pěti minut se ujal vedení 2:1 po gólech Ndombélého a Kanea, který utnul šestizápasové čekání na gól.

Pět minut před koncem prvního poločasu však smutek na straně jedné i radost na té druhé vystřídal strach. Na tribuně totiž zkolaboval jeden z fanoušků. Gestikulace ostatních příznivců, kteří žádali o pomoc, si všimli i Sergio Reguilon a Eric Dier ze Spurs.

Foto: Lee Smith, Reuters

Eric Dier doběhl pro pomoc k lavičce domácích.

První jmenovaný naléhal na rozhodčího, aby zápas přerušil a Dier sprintoval ke střídačce domácího Newcastlu a volal, aby mu přinesli defibrilátor. Klubový lékař byl připraven a rychle běžel k tribuně a předal přístroj jednomu ze záchranářů, kteří fanouškovi pomáhali.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Klubový lékař Newcastlu spěchá s defibrilátorem k tribuně

Rozhodčí Marriner se mezitím rozhodl přidat sedm minut, ale než se hra opět mohla rozběhnout, odvedl hráče na stranu hřiště. Krátce poté se stadionem St. James Park začal rozléhat potlesk, protože se záchranářům podařilo fanouška zresuscitovat. Nyní je podle prohlášení klubu v nemocnici stabilizovaný a při vědomí.

Všem přítomným na stadionu se ulevilo a zápas mohl po tříminutové rozcvičce pokračovat. Krátce na to zvýšil na 3:1 jihokorejský útočník Son Hung-Min, který skóroval k zadní tyči po Kaneově přihrávce.

V závěru druhého poločasu byl po dvou žlutých kartách vyloučen domácí Shelvey, ale i tak se změnilo skóre na straně Newcastlu. Hostující Eric Dier totiž domácím připravil dárek v podobě vlastní branky. Po standardce totiž krkolomným obranným zákrokem nasměroval balon do vlastní sítě. Spurs ale vedení udrželi a zvítězili 3:2.

Reklama

Související témata: