Hlavní obsah

Ashley Cole pravděpodobně opustí Chelsea. Nic s tím neudělám, prohlašuje trenér Benítez

Londýn/Praha
Aktualizováno

Londýnský klub se po sezóně zřejmě rozloučí s dvěma důležitými články své sestavy. O zaječích tendencích Franka Lamparda už se mluvilo, ale zřejmě odejde také krajní obránce Ashley Cole. Nový trenér Chelsea Rafael Benítez přiznal, že jen těžko může s předpokládaným odchodem klubových ikon něco udělat

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Ashley Cole a Chelsea - tenhle svazek zřejmě brzy skončí.

Článek

O Lamparda s  Colem se zajímá několik klubů a dvojici anglických fotbalistů navíc běží poslední rok jejich smluv.

„Myslím, že Frank s Ashleym v létě odejdou a těžko s tím jde něco dělat." řekl Benítez pro thesun.co.uk. „Já jsem tu pouze na sedm měsíců. Pokud by to bylo na dva nebo tři roky, pak bych měl možná nějaký vliv," dodal Benítez, který v čele Chelsea vystřídal Itala Roberta di Mattea, jenž skončil kvůli špatným výsledkům.

Jedenatřicetiletý Cole dostal od klubu nabídku na jednoleté prodloužení kontraktu, ale vše zatím nasvědčuje tomu, že odejde. Pro ostatní kluby bude výhodné získat ho až po sezóně, když ho jako volného hráče boudou moci ukořistit zadarmo.

Lampard má ustláno v Číně

Podle informací z klubu se ale hráčům Chelsea zdá na hlavu, že by měl hvězdný krajní „jezdec" Cole tým ze Stamford Bridge opustit a posílit soupeře.

V jednáních s Lampardem (34) Chelsea také nikam nepokročila. Jeho smlouva rovněž vyprší s posledním zápasem tohoto ročníku a kromě enormního zájmu amerického klubu Los Angeles Galaxy by o něj stály i čínské týmy. Z nich například Klub Kuej-čou Žen-che Lampardovi slibuje vysoký plat a dokonce kapitánskou pásku. K dohodě však zatím nedošlo.

V minulosti do Číny zamířily jiné bývalé hvězdy londýnského klubu. Didier Drogba s Nicolasem Anelkou nastupují za Šanghaj Šen-chua.

Reklama

Související témata: