Hlavní obsah

Arsenal nabízí 40 miliónů za Suáreze. Co tam hulí? ptal se ironicky dopálený majitel Reds

Londýn

Arsenal nadále usiluje o přestup uruguayského útočníka Luise Suáreze z Liverpoolu. Místo původních 30 miliónů nabídl za šestadvacetiletého hráče 40 miliónů liber (asi 1,2 miliardy korun), čímž uvolnil doložku v jeho smlouvě, díky které může s hráčem jednat. A to naštvalo majitele Reds Johna W. Henryho. Liverpool nabídku odmítá, požaduje minimálně o dalších deset miliónů liber více.

Foto: www.liverpoolfc.com

Útočník Liverpoolu Luis Suárez.

Článek

Aby Arsenal splnil doložku, přidal ke 40 miliónům ještě jednu libru navíc. Neobvyklá nabídka londýnského klubu vyprovokovala majitele Liverpoolu Johna W. Henryho k ironické reakci. "Co myslíte, že na stadiónu Emirates hulí?" uvedl na svém účtu na Twitteru.

O Suáreze se zajímá také Real Madrid. Uruguayský kanonýr se v minulosti nechal slyšet, že chce jít hrát do Španělska, protože mu prý britská média komplikují život. Nabídku Arsenalu by však zvažoval i proto, že chce hrát Ligu mistrů, do které Kanonýři na rozdíl od Liverpoolu postoupili.

"Luis je hráčem Liverpoolu a na tom se nic nezměnilo. Je mi jasné, že chce hrát za ty nejlepší týmy, ale myslím si, že podpoře, které se mu dostalo od všech fanoušků Liverpoolu, nemůže nic konkurovat. Lidé za ním vždy stáli jako za vlastním synem," řekl trenér Liverpoolu Brendan Rogers.

Šestadvacetiletého útočníka ve středu postavil do přípravného utkání proti Melbourne. Pro Suáreze to byl první zápas od dubnového duelu s Chelsea, ve kterém pokousal obránce Branislava Ivanoviče a dostal trest na 10 utkání.

Suárez přišel do Liverpoolu z Ajaxu Amsterdam v lednu 2011 a v minulé sezóně se stal s 23 brankami druhým nejlepším střelcem anglické ligy. Zároveň se však dopustil několika kontroverzních přestupků.

Reklama

Související témata: