Hlavní obsah

Do nového roku vstoupíme jako nejlepší my, hlásil Rooney po výhře Ďáblů nad Arsenalem

Rooney měl pravdu. Už před nedělním ostře sledovaným šlágrem anglické Premier League se útočník Manchesteru United vyjadřoval pochybovačně na adresu Arsenalu a jeho suverénního tažení, duel na Old Trafford mu dal za pravdu. Rudí ďáblové uštědřili Wengerovu týmu první ligovou prohru, vystoupali v tabulce na pátou příčku a hlavně - stáhli manko na pět bodů. „Museli jsme vyhrát za každou cenu, nemohli jsme si dovolit, aby ztráta narostla na jedenáct bodů. Teď bude naším cílem vstoupit do nového roku jako nejlepší mužstvo,“ pochvaloval si Wayne Rooney výhru nad Gunners.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru United Robin van Persie (vpravo) se raduje se spoluhráčem Waynem Rooneym z gólu do sítě Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Rudým ďáblům šlo v konfrontaci s vedoucím Arsenalem o všechno. Kdyby totiž Manchester United zápas nezvládl, narostla by ztráta na první příčku na hrozivých jedenáct bodů a sen o obhajobě titulu by dostal další vážnou trhlinu.

Ztráty soupeřů jim nahrály

„Nemohli jsme si dovolit další ztrátu. Zvláště, když nám nahrály porážky Manchesteru City a Tottenhamu, stejně jako remíza Chelsea," připomínal Rooney, že jeho týmu v jedenáctém kole všechno nahrávalo.

Svou příležitost využil, gólem někdejší opory Arsenalu Van Persieho soupeře porazil a přihlásil se tak zase do hry o titul.

„Jsme zpátky. Před reprezentační přestávkou to byl pro nás skvělý víkend," liboval si Rooney. „Teď je naším cílem vstoupit do nového roku na ligovém vrcholu," dodával.

Výškovou převahu využili

Byl to právě Rooney, kdo zanechal autogram pod vítězným gólem. Van Persie si totiž naběhl na jeho centr z rohového kopu a přes Girouda otevřel hlavou skóre.

„Věděli jsme, že Arsenal bude mít na hřišti několik menších hráčů a proto jsme na standardních situacích pracovali. Celý týden jsme trénovali volné kopy a rohy, což se vyplatilo," prozrazoval Ronney, který se už před nedělním vzájemným duelem na Old Trafford vyjadřoval dost pochybovačně k tažení do té doby tak suverénního Arsenalu. Ten nastoupil k důležitému utkání bez českého legionáře Tomáše Rosického, který je nemocný a neseděl ani mezi náhradníky.

„Podobně začal v minulosti už mnohokrát, proto počkejme na březen. Uvidíme, jak na tom bude," věštil, že série Gunners nepotrvá věčně. V neděli se sám přičinil o to, že na Old Trafford skončila.

Reklama

Související témata: