Hlavní obsah

Šílené! Fanoušek Arsenalu přišel v sázce o dům, oponent vložil do hry vůz i manželku

Kampala

Oddanost sportovních fanoušků ke klubu jejich srdce je často bezmezná, činy některých však hraničí se zdravým rozumem. Svědčí o tom i případ z Ugandy, kde tamní příznivec Arsenalu vsadil na výhru Gunners v nedělním duelu Premier League proti Manchesteru United svůj dům, jeho oponent dal zase všanc nový vůz značky Toyota a manželku navrch! Trefa Robina van Persieho a vítězství United 1:0 život poraženého z dobrodruhů dramaticky zasáhly: otec pěti dětí připravil rodinu o střechu nad hlavou, napsal tamní Observer.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Šinži Kagawa (vpravo) z Manchesteru United bojuje o míč s Bacarym Sagnou z Arsenalu.

Článek

Noviny se rozepsaly o příběhu, který se udál v městě Iganga na jihovýchodě země, informací, že věrný fotbalový fanoušek Arsenalu hledá nový domov pro svou rodinu poté, co o ten starý přišel minulý víkend v sázce na utkání anglické ligy. Henry Dhabásání byl natolik přesvědčen o výhře Wengerových svěřenců, že neváhal vsadit svůj dvoupokojový domek. Jeho protivník Rašíd Yiga zase vložil do hry nový vůz Toyota Premio a manželku k tomu!

Oba svoji sázku stvrdili písemně za přítomnosti místních kmenových vůdců a dalších svědků. Podle Observeru zdrcený Dhabásání po závěrečném hvizdu zápasu omdlel.

Jak deník dále informuje, o den později vtrhlo do domu poraženého několik místních příznivců Manchesteru United a Dhabásáního i s jeho třemi ženami a pěti dětmi skutečně vyhnali ven na ulici.

Anglický list Daily Mirror v této souvislosti připomíná, že výsledek jiného utkání Arsenalu v této sezóně měl už před časem málem fatální dohru. Po vítězství Kanonýrů nad Liverpoolem postřelil v jihoafrickém Durbanu policista svého kamaráda, protože nedovedl strávit prohru Reds 0:2.

Reklama

Související témata: