Hlavní obsah

Hrajeme i proti rozhodčím, běsnil po třetí porážce během týdne kouč Manchesteru United

Manchester/Praha

Takovou bídu už fotbalisté Manchesteru United třináct let nezažili. Tři prohry v řadě museli překousnout naposledy v roce 2001. A tři porážky během jediného týdne přišly dokonce poprvé od roku 1992. Teď ovšem Rudí ďáblové prohráli v semifinále Ligového poháru i se Sunderlandem, takže katastrofální bilance samo sebou vyvolala na Old Trafford náramný poprask. „Máme to ale těžké, když bojujeme nejen se soupeři, ale i s rozhodčími,“ snažil se hájit kouč David Moyes.

Foto: ČTK/AP

Kouč Manchesteru United David Moyes.

Článek
Fotogalerie

Ligový pohár je pro Manchester United poslední šancí, jak zachránit zpackanou sezónu. V Premier League figuruje na sedmé příčce, přičemž na vedoucí Arsenal ztrácí jedenáct bodů, takže obhajoba titulu je utopií.

V FA Cupu vypadli Rudí dáblové v neděli se Swensea, teď padli v prvním semifinále Ligového poháru. A dokonce se soupeřem, který v ligové tabulce figuruje na poslední příčce.

Bilance Manchesteru United v letošním roce
1. lednaManchester United - Tottenham 1:2Premier League
5. lednaManchester United - Swansea 1:2FA Cup
7. lednaSunderland - Manchester United 2:1Ligový pohár

Kouč David Moyes ovšem neviní své hráče, ale stejně jako po domácí ligové prohře s Tottenhamem rozhodčí.

Trenérovy nářky na pokračování

„Neuvěřitelné rozhodnutí. Jedno z nejhorších, které jsem kdy v Premier League viděl," zuřil Moyes poté, co jeho tým padl doma v lize s „Kohouty" a několik verdiktů sudího Webba rozlítilo kouče do nepříčetnosti. Neodpískaná penalta v samém závěru zápasu především.

Teď se nechal vytočit zase. Pro změnu trestným kopem, který proti United nařídil rozhodčí Marriner a na jehož konci byl vlastní gól Giggse. Pokutovým kopem nařízeným ve druhé půli, z něhož vstřelil Borini vítězný gól, ještě víc.

„Mám pocit, že hrajeme nejen proti soupeřům, ale i proti rozhodčím. Třeba první gól... Původně jsem myslel, že se rozhodčí chystá poskytnout výhodu nám, ale on vyhodnotil situaci opačně. Hrozné rozhodnutí," glosoval Moyes verdikt Marrinera.

"Už se jenom smějem"

„A při pokutovém kopu už jsme se všichni dokonce smáli. Za podobný pád dostal náš hráč v utkání s Tottenhamem žlutou kartu a teď se píská penalta," narážel před kamerami Sky Sports na trest pro Januzaje po přifilmovaném pádu ve zmiňovaném duelu se Spurs.

„Přitom sudí byl jen patnáct yardů od celé situace a musel ji vidět. Ale zřejmě měl pocit, že má nad námi moc."

Semifinále Ligového poháru se hraje v Anglii na dva zápasy, takže Manchester United bude mít 22. ledna v domácí odvetě možnost vyřazení odvrátit a do finále se dostat.

Rudí ďáblové zůstávají favoritem

„Prožíváme těžké časy, takže to snadné nebude. Proti Sunderlandu jsme hlavně v první čtvrthodině hráli velice dobře, jenže do výsledku se to nepromítlo. Příště ale uděláme vše proto, abychom uspěli a vyhráli. Snad i my zažijeme pár dobrých rozhodnutí, které bychom potzřebovali," sliboval Moyes nejen pěti tisícům fanoušků, kteří United do Sunderlandu doprovodili, ale všem příznivcům Rudých ďáblů.

Trenérovi Sunderlandu je jasné, že v odvetě udělá Manchester United vše pro výhru a postup. „Za dva týdny se do jeho sestavy už pravděpodobně vrátí Rooney i Van Persie, takže větší šanci na březnové finále ve Wembley má náš soupeř," zůstal i po senzační výhře na pevné zemi uruguayský kouč Sundlerlandu Gus Poyet. A ani fakt, že v minulém kole Ligového poháru vyřadil jeho tým Chelsea mu na optimismu nepřidává.

Reklama

Související témata: