Hlavní obsah

Rosický zůstane v Arsenalu, potvrdil Wenger

Aktualizováno

Vedoucí celek anglické Premier League prodlouží smlouvu s kapitánem české fotbalové reprezentace Tomášem Rosickým. Na páteční tiskové konferenci Gunners to novinářům zvěstoval kouč Arsenalu Londýn Arséne Wenger. "Zůstane tady. Je to skvělý fotbalista, typický hráč pro Arsenal,který má mužstvu co nabídnout," cituje trenéra Daily Mail.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Tomáš Rosický zůstane v Arsenalu ještě další sezónu.

Článek
Fotogalerie

Rosický se na podzim dostal do báječné formy, která kolem vánočních svátků kulminovala. V novém roce ve velmi dobrých výkonech pokračuje, což ostatně potvrdil v sobotním duelu FA Cupu, kdy po parádním sólu přes půlku hřiště završeném brankou stvrdil vítězství nad Tottenhamem.

Proto zase až tolik nepřekvapuje, že s kreativním středopolařem lídr Premier League dál počítá. Smlouvu, která třiatřicetiletému Rosickému vyprší letos v létě, Gunners prodlouží. O rok, možná o dva...

"Zůstane tady. Je to skvělý fotbalista, typický hráč pro Arsenal," řekl novinářům kouč Arséne Wenger na tiskové konferenci před pondělním ligovým zápasem s Aston Villou."Je pohyblivý, technicky vybavený, výtečně se orientující. Úžasný hráč, jenž týmu pomáhá," citují Wengera klubové stránky Arsenalu, aniž by upřesnily, zda smlouva s Rosickým bude prodloužena o rok či dva.

"Nic zatím podepsaného není. Během nejbližších dnů, maximálně dvou týdnů, nás čeká finální schůzka," reagoval Rosického manažer Pavel Paska.

Rosický: Tým má víc zkušeností

Rosický je momentálně vůdčí osobností Gunners. V nedávném rozhovoru pro internetové stránky arsenal.com navíc velice optimisticky naladil fanoušky Kanonýrů, když prohlásil, že tým je připraven bojovat a po deseti letech zase získat mistrovský titul.

"Tento tým má mnohem více zkušeností, než tomu bývalo v minulosti. Máme v mužstvu Mertesackera, Özila, který vyhrával s Realem Madrid. Jsou tady další zkušení kluci jako Arteta a Flamini. Navíc angličtí kluci už nejsou děti. Za tu dobu co tady hrají, získali zkušenosti. I proto si myslím, že máme na to, abychom to právě letos dokázali," vzkázal Rosický fanouškům.

Původně proskočily na ostrovech informace, že Arsenal podmiňuje prodloužení kontraktu s Rosickým tím, že musí odehrát v této sezóně minimálně 25 zápasů. Jak Rosický, tak i hráčův manažer Pavel Paska je však rezolutně popřeli.

Reklama