Hlavní obsah

Rosický je blízko prodloužení smlouvy s Arsenalem. Možná podepíše už dnes nebo zítra

Co bylo již delší dobu avizováno, může být vbrzku skutečností! Český záložník Tomáš Rosický zřejmě už v nejbližších dnech prodlouží smlouvu s Arsenalem. Podle trenéra Arséna Wengera se třiatřicetiletý kapitán fotbalové reprezentace s londýnským klubem dohodl na podmínkách kontraktu a jednání potvrdil i hráčův agent Pavel Paska.

Foto: Toby Melville, Reuters

Tomáš Rosický z Arsenalu v utkání s Manchesterem United.

Článek

"Tomáš u nás zůstane. Už jsme se domluvili a brzy všechno zveřejníme," citoval francouzského kouče server Sky Sports. "Proto jsem naprosto přesvědčen, že v našem klubu setrvá," dodal v narážce na nedávné spekulace britského tisku o údajném zájmu Bayernu Mnichov. Wenger se jasně vyjádřil již v lednu: Rosický se svými výkony zůstane v Arsenalu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Dneska a zítra to budu s panem Wengerem řešit," řekl Paska a na dotaz, jestli během zmíněných dvou dnů dojde i k prodloužení v létě končící smlouvy, odpověděl se smíchem: "Možné je všechno."

Rosický v poslední době sklízí uznání za dobré výkony, které navíc při sobotní ligové výhře 4:1 nad Sunderlandem korunoval vstřelenou brankou. Wenger ho poté dokonce přirovnal k legendě Arsenalu Dennisu Bergkampovi, jehož socha byla shodou okolností před zápasem slavnostně odhalena před stadionem Emirates.

"Bergkamp dostal sochu a Rosický převzal jeho roli na hřišti. A myslím, že Dennisovi se Rosického výkon musel líbit," prohlásil Wenger. "A radost dělá Tomáš i mně. Je to jeden z hráčů, který umí hrát v pohybu a na jeden dotek. Když dostane míč, práskne do toho a zařadí vyšší rychlost. To na něm opravdu obdivuji," přidal kouč.

Rosický hraje v Arsenalu od roku 2006, kdy přišel z Dortmundu. A podle Wengera v Anglii navzdory častým zdravotním problémům herně vyrostl. "Když jsme ho koupili, nehrál tak takticky. Byl spíš hodně technický a kreativní hráč - prostě malý Mozart z Prahy," připomněl kouč přezdívku, kterou bývalý hráč Sparty dostal během působení v Německu.

Reklama