Hlavní obsah

Moyes na odstřel. Konec skotského manažera v Manchesteru je údajně nevyhnutelný

Manchester

V Premier League si mohou o obhajobě titulu nechat jenom zdát, v obou prestižních anglických pohárech byli vyřazeni a teď hrají fotbalisté Manchesteru United o přežití také v Lize mistrů. Rudí ďáblové jsou po odchodu Sira Alexe Fergusona jen stínem slavného mužstva a jejich kormidelník David Moyes je pro mnohé fanoušky i bookmakery na odstřel. Podle britského listu Daily Mail padesátiletý manažer brzy na lavičce United skončí.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Frustrace ve tváři kouče Manchesteru United Davida Moyese v utkání Ligy mistrů na půdě Olympiakosu Pireus.

Článek

Po úterní porážce 0:2 v prvním osmifinálovém utkání Ligy mistrů na hřišti Olympiakosu Pireus se nad Moyesovou další budoucností na lavičce Rudých ďáblů stahují ještě větší mračna. Zkušený trenér navenek působí ustaraně, unaveně a mnohdy možná ani sám neví, jakým způsobem vyvést mužstvo z bídy, kterou na trávníku předvádí.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Vedení Manchesteru sice stále tvrdí, že Moyesova pozice je pevná, ale tlak na odvolání skotského kouče čím dál více sílí. Padesátiletý trenér navíc s hrůzou v očích přiznal, že úterní vystoupení na řecké půdě bylo tím nejhorším, jaké na lavičce United zažil.

„Nezasloužili jsme si vůbec nic. Naším výkonem jsem byl šokován, nic podobného jsem nečekal. Těžko některého z hráčů chválit, ale hlavní odpovědnost mám já sám," řekl zdrcený Moyes.

Moyes největší kandidát na padáka

Fanoušci na ostrovech už si mohou vsadit na to, který kouč přijde v Premier League brzy o své místo. A Moyes je s nejnižším kurzem aktuálně největším kandidátem na padáka. Také v bleskových internetových anketách deníků Metro, Guardian nebo Huffington Post se příznivci po výprasku v Řecku přiklání k Moyesově rezignaci.

Někdejší trenér Evertonu má už jen tři zápasy na to, aby přesvědčil o svých kvalitách. Klíčové pro Moyese i celý tým Manchesteru United budou březnové ligové zápasy na hřišti West Bromwiche, pak ostře sledované domácí derby s Liverpoolem a odveta Champions League proti Olympiakosu. Jedině postupem přes řecký celek mohou Rudí ďáblové alespoň částečně napravit ztracenou sezónu.

David Moyes se ujal fotbalistů Manchesteru United v červenci loňského roku a od té doby si v 42 zápasech připsal 22 výher, devět remíz a jedenáct porážek.

Měl by David Moyes skončit na lavičce fotbalistů Manchesteru United?
Ano
52,4 %
Ne
47,6 %
Celkem hlasovalo 6359 čtenářů.

Reklama