Hlavní obsah

Je skvělé trénovat Manchester United, přeřekl se kouč Pellegrini po triumfu v poháru

Londýn

Hned na první pokus získal v novém týmu prestižní trofej, jen pár minut poté však ani netušil, co povídá. Chilský kouč Manuel Pellegrini v neděli dovedl Manchester City k výhře 3:1 nad Sunderlandem a zisku anglického Ligového poháru, v pozápasovém hodnocení se však zkušený trenér nechtěně přeřekl a prohlásil, že jak skvělé je trénovat Manchester United. I když vyslovil jméno úhlavního rivala, fanoušci mu po víkendovém úspěchu jistě rádi odpustí.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Manažer Manchesteru City Manuel Pellegrini s trofejí pro vítěze anglického Ligového poháru.

Článek
Fotogalerie

Možná už byl myšlenkami v šatně a přemýšlel, jakým způsobem proběhnou oslavy. Jak jinak si vysvětlit Pellegriniho slova, která vyřkl jen pár minut po závěrečném hvizdu. „Jsem nadšený, opravdu velmi šťastný. Mám rád tlak, takže si užívám trénování v tak velkém týmu, jakým je Manchester United," řekl uznávaný odborník.

Manchester City v neděli prošel zkouškou ohněm, s outsiderem ze Sunderlandu totiž ve Wembley dlouho prohrával a ještě v poločase to vypadalo, že spoluhráči Ondřeje Čelůstky udrží senzační výsledek až do konce. Jenže rychlé góly Tourého s Nasrim daly Manchesteru náskok, který hráči City ještě v poslední minutě díky trefě Navase pojistili na konečných 3:1.

Ve Wembley tak vypukly modrobílé oslavy. „Dlouho jsem působil ve Španělsku a také předchozí angažmá jsem si užil. Teď mám konečně i nějakou trofej," liboval si chilský kormidelník, který předtím koučoval i Real Madrid, Málagu nebo Villarreal.

Manchester City vyhrál první letošní trofej, dalších úspěchů ještě může dosáhnout v následujících týdnech. Bojuje o titul v Premier League, ve čtvrtfinále FA Cupu změří síly s Wiganem a v Lize mistrů bude v osmifinálové odvetě odvracet dvoubrankový náskok Barcelony.

Reklama

Související témata: