Hlavní obsah

Trenér Belgičanů má jasno: V Chelsea bude chytat Courtois. Čecha nejspíš prodají!

Trenér belgických fotbalistů Marc Wilmots potvrdil, že gólman reprezentačního celku Thibaut Courtois ze z hostování v Atlétiku Madrid v létě vrátí do Chelsea. Dodal, že dosavadní dlouholetou brankářskou jedničku Petra Čecha klub zřejmě prodá. Uvedl to server stanice sky sports.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Brankář belgické reprezentace Thibaut Courtois na mistrovství světa v Brazílii

Článek

Wilmotse zachytily kamery při rozhovoru s Gerardem Houllierem, bývalým koučem Liverpoolu, jenž na světovém šampionátu v Brazílii působí ve třináctičlenné technické komisi FIFA.  „Vrátí se (Courtois) do Chelsea? " zněla Houllierova otázka. „Ano," odpověděl Wilmots. „Takže Čecha prodají?" reagoval Francouz „Když to bude možné, tak ano," odvětil belgický kouč.

Dvaadvacetiletý Courtois přišel na Stamford Bridge v roce 2011 z Genku, tři sezóny však strávil na hostování v madridském klubu, jemuž letos pomohl vybojovat titul ve španělské lize a probojoval se s ním až do finále Champions League. Před časem prohlásil, že k dosavadní jedničce Blues chová velký respekt, ale příliš si s českým reprezentantem, který se po dubnovém zranění ramena v semifinále LM musel podrobit operaci ramena, nedokáže představit zdravou rivalitu.

Trenér londýnského týmu José Mourinho již potvrdil, že s Courtoisem po skončení mistrovství světa počítá ve svých plánech, Belgičan se má na Stamford Bridge hlásit. „Silnou konkurenci jsem měl vždy, nebojím se," reagoval dvaatřicetiletý Čech už dříve na avizovaný příchod talentovaného brankáře. Anglická média ale spekulují o tom, že desetiletá éra českého brankáře v Chelsea může skončit a Wilmotsův čerstvý komentář to jen potvrzuje...

Čech přišel do Chelsea v roce 2004 z Rennes a v Premier League odchytal přes tři stovky zápasů. Podle serveru listu Daily Mail se o brankářskou jedničku české reprezentace intenzivně zajímá Arsenal, kde by se potkal s kapitánem národního týmu Tomášem Rosickým.

Kdo bude jedničkou Chelsea v příští sezóně?
Petr Čech
40,5 %
Thibaut Courtois
59,5 %
Celkem hlasovalo 24510 čtenářů.

Reklama

Související témata: