Hlavní obsah

Brankář Schwarzer podepsal v Chelsea novou roční smlouvu

Londýn

Zatímco budoucnost českého brankáře Petra Čecha v Chelsea není stále jasná, jeho australský kolega Mark Schwarzer už ví, že v klubu zůstane ještě jednu sezónu. Jednačtyřicetiletý veterán podepsal v úterý novou roční smlouvu, v klubu naopak končí další gólman Hilario, který se prodloužení angažmá nedočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mark Schwarzer (vpravo)

Článek

Schwarzer, jenž na Stamford Bridge přestoupil vloni z Fulhamu, se osvědčil jako spolehlivý záskok za českou reprezentační jedničku a trenér José Mourinho se rozhodl nabídnout mu další kontrakt. Za Chelsea nastoupil ke 12 zápasům a poté, co si Čech v semifinále Ligy mistrů zranil rameno, zaskočil jako náhradník i v evropské soutěži a sezónu dochytal.

Otázka brankářské jedničky pro novou sezonu Premier League ale zůstává stále otevřená. Očekává se, že Mourinho stáhne po tříletém hostování v Atlétiku Madrid talentovaného belgického mladíka Thibauta Courtoise, jenž španělský klub letos dovedl k domácímu titulu a do finále Ligy mistrů. Jaká by pak byla pozice Petra Čecha, není jasné. Smlouvu v Chelsea má ještě na dva roky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.