Hlavní obsah

Velký bratr vás sleduje! Van Gaal hlídá hvězdy United HD kamerami. Neodpustí ani metr

Manchester/Praha

Na Old Trafford si pod velením přísného generála Luise van Gaala musí zvykat hvězdy Manchesteru United na novou štábní kulturu a tréninkové metody. Jednou z novinek je i pořízení vysoce kvalitního HD kamerového systému, který má detailně sledovat při tréninku pohyb hráčů a dodržování taktických pokynů.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Louis van Gaal chce v nové sezóně pozvednout Manchester United.

Článek

Wayne Rooney a spol. si teď musí připadat pomalu jako v proslulém Orwellově románu, v němž nemilosrdnému oku Velkého bratra nic neuteklo. Ale zřejmě nelze jinak, po zpackané sezóně se holandský stratég snaží využít každé možnosti, aby si jeho tým zažil systém 3-4-1-2 a poslední nezdary odčinil.

Velmi sledovanou prověrkou pro tým i nového kouče bude už sobotní přípravný duel s Realem Madrid, který v michiganském Ann Arboru shlédne v sobotu 109 tisíc fanoušků.

Van Gaal proslulý svým puntičkářstvím změnil v United celou řadu věcí počínaje stravovacími návyky týmu, ale obránce Jonny Evans připustil, že kamerový systém patří k největším překvapením z Van Gaalova arzenálu.

Vše je detailní

„Teď je podle mě na tréninku vše mnohem detailnější. Klub za to utratil tisíce, máme teď kamerový systém, kde nás (Van Gaal) může na hřišti detailně sledovat. Myslím si, že tohle už pár týmů využívá, my to ale máme vše hodně detailní," prozradil Evans.

Podle britského listu Daily Telegraph investoval Manchester United jenom do úprav tréninkového centra v Carringtonu podle Van Gaalových představ tři milióny liber, tedy přes sto miliónů korun, což je jen pro srovnání více než trojnásobek ročního rozpočtu některých českých prvoligových klubů.

„Trenér nám pak po zhlédnutí záznamů z kamer říká věci jako: ´Měl jsi být o pět yardů víc vpravo.´ Vidíme hned věci, které se při tréninku na hřišti dějí. Naposledy při sezení u videa jsem viděl, že jsem byl o deset yardů mimo pozici. Při tréninku nacvičujeme nějaké věci a když chcete vědět, jestli jste se pohyboval ve správném prostoru, on se koukne na video a hned vám to řekne," dodal severoirský zadák.

Reklama

Související témata: