Hlavní obsah

Neposílejte hvězdy Arsenalu na šampionát do Čech, varuje Wenger Angličany

Kouč fotbalového Arsenalu Arséne Wenger varuje před tím, aby Anglie vyslala na červnové mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let v České republice mladé hvězdy Kanonýrů, kteří už patří i do seniorské reprezentace.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek

Wengerovy mladé klenoty Alex Oxlade-Chamberlain, Calum Chambers a Jack Wilshere jsou věkově stále ještě k mání i pro jedenadvacítku a je dost možné, že je kouč Gareth Southgate povolá.

Kouč anglického áčka Roy Hodgson mu v tom bránit nebude. „Budu si vybírat tým až poté, co si udělá nominaci Gareth. Může si vybrat, koho chce. My se bez čtyř pěti hráčů obejdeme, ten turnaj je hodně důležitý," nechal se slyšet Hodgson, pod jehož vedením je Albion v čele své kvalifikační skupiny bez ztráty bodu.

Záleží na Hodgsonovi, jak chce uspět

Ve hře jsou i jména jako Luke Shaw, Phil Jones či Raheem Sterling. Podle Wengera ale není vhodné, aby hráči áčka nastupovali i za jednadvacítku. Myslí si, že jim hrozí vyhoření, což se může vymstít Anglii na seniorském EURO 2016.

„Záleží na tom, jestli chce Roy Hodgson na ME uspět. Podle mě není v jeho zájmu, aby hráči byli přes léto přetížení, když je na konci příští sezóny čeká evropský šampionát," uvedl Wenger.

„ME do jedenadvaceti let začíná 17 června. Naše příprava v Arsenalu startuje už začátkem července, pak si připočtěte 50 až 55 zápasů za klub a následně účast na seniorském EURO bez jakékoliv dovolené. Nezdá se mi to jako ideální příprava na šampionát," dodal Wenger.

Angličané se na juniorském šampionátu utkají ve skupině B, kterou hostí Olomouc a Uherské Hradiště, s Itálií, Portugalskem a Švédskem.

Reklama

Související témata: