Hlavní obsah

Newcastle - Chelsea 2:1Oslabený Newcastle připravil Chelsea první porážku. Padl i Arsenal, Rosický nebyl ani na lavičce

Newcastle
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea poprvé v této sezóně anglické ligy klopýtli. V sobotním utkání v Newcastlu prohráli 1:2 a nedosáhli tak na 24. soutěžní utkání v řadě bez porážky, kterým by překonali klubový rekord. Jen z lavičky náhradníků sledoval utkání český brankář Petr Čech. Blues mají v čele tabulky už jen tříbodový náskok, druhý Manchester City totiž zdolal doma Everton 1:0. Bodového zisku se v sobotu nedočkal ani Arsenal, Kanonýři padli na hřišti Stoke City 2:3. Tomáš Rosický se nevešel ani na lavičku náhradníků.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Senegalec Papiss Demba Cissé z Newcastlu překonává brankáře Blues Thibauta Courtoise.

Článek
Fotogalerie

Premiérový start za Newcastle prožil od druhého poločasu gólman Jak Alnwick, jenž nahradil zraněného Elliotta. V 57. minutě se mohl radovat z vedení svého týmu. Sissokův centr na Papisse Cissého obránce hostů Cahill pouze tečoval a senegalský útočník se prosadil po čtyřech minutách na hřišti. Chelsea v soutěžním duelu inkasovala po 498 minutách.

V 78. minutě trefil londýnský záložník Hazard tyč, na druhé straně přidal po protiútoku druhou branku Cissé. Pět minut nato se i za Blues prosadil střídající hráč, Didier Drogba si naběhl na přesný Fábregasův centr a hlavou přesně zakončil.

Domácí už v té době byli oslabeni o stopera Taylora, který obdržel druhou žlutou kartu. Další trefu už ale svěřenci Josého Mourinha nepřidali a na stadiónu St. James's Park prohráli potřetí v řadě.

Citizens zdolali Everton

Pro Manchester City nezačal duel s Evertonem dobře, už v 7. minutě musel být kvůli zranění vystřídán nejlepší střelec Premier League Sergio Agüero.

Svěřenci Manuela Pellegriniho přesto ve 24. minutě rozhodli o tříbodovém zisku. Jagielka fauloval v pokutovém území Milnera a nařízenou penaltu proměnil Yaya Touré. Reprezentant Pobřeží slonoviny úspěšně využil všech sedm pokutových kopů v dresu Manchesteru City.

Hrozivý poločas stál Arsenal všechny body

Jubilejní 100. duel v Premier League příliš neoslavil obránce Arsenalu Kieran Gibbs. Už po 19 sekundách prohrával jeho tým na hřišti Stoke, když Peter Crouch vstřelil nejrychlejší branku v této sezóně anglické ligy.

Stoke znovu prokázalo, že se mu proti Kanonýrům daří, a na konci poločasu vedlo už 3:0. Do střeleckých statistik se ke Crouchovi přidali Bojan Krkič a Jonathan Walters. Arsenal poprvé v ligovém zápase obdržel tři či více branek v prvním poločase od jiného týmu než Chelsea, Liverpoolu či Manchesteru United.

Kanonýři se pak snažili dosáhnout alespoň na bod. V 68. minutě se prosadil z penalty Santiago Cazorla, o dvě minuty později snížil na rozdíl jedné branky povedenou střelou z voleje Aaron Ramsey. V 78. minutě byl ale po druhé žluté kartě vyloučen obránce hostů Chambers a Stoke těsný náskok udrželo. Z posledních devíti domácích duelů s Arsenalem prohrálo jediný v únoru 2010.

Na Anfield Road gól nepadl

Liverpool pouze remizoval se Sunderlandem 0:0 a nenavázal na předchozí dvě výhry. Stejným výsledkem skončil duel mezi Tottenhamem a Crystal Palace, který tak získal první bod z londýnského derby v probíhajícím ročníku anglické ligy.

Branka nepadla ani v utkání Hullu proti West Bromwichi, zejména díky brankáři domácích Allanu McGregorovi, jenž v 9. minutě zneškodnil Dorransovu penaltu. Skotský gólman vychytal všechny tři pokutové kopy, kterým v anglické lize čelil.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Newcastle - Chelsea 2:1 (57. a 78. Cissé - 83. Drogba)
Hull - West Bromwich 0:0
Liverpool - Sunderland 0:0
QPR - Burnley 2:0 (51. Fer, 74. Austin)
Stoke - Arsenal 3:2 (1. Crouch, 35. Krkič, 45.+1 Walters - 68. Cazorla z pen., 70. Ramsey)
Tottenham - Crystal Palace 0:0
Manchester City - Everton 1:0 (24. Touré)

Reklama

Související témata: