Hlavní obsah

Southampton - Manchester Utd. 1:2United se rozjeli! Po výhře nad Southamptonem už jsou třetí

Londýn

Konečně na vítězné vlně? Fotbalisté Manchesteru United po nevýrazných výkonech v úvodu letošního ročníku Premier League zvítězili v dohrávce 15. kola na hřišti Southamptonu 2:1 a po páté výhře za sebou se posunuli už na třetí místo v tabulce. To po minulém kole patřilo právě Southamptonu, který je nyní pátý. Po víkendovém zaváhání Chelsea ztrácejí United na londýnského lídra osm bodů, za městským rivalem City zaostávají nadále o pět.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Robin van Persie (vlevo) střelec obou gólů Manchesteru United v duelu se Southamptonem se raduje se spoluhráčem Ashleym Youngem.

Článek
Fotogalerie

United drží aktuálně nejdelší vítěznou sérii v Premier League a nezastavil je ani soupeř s nejlepší obranou v soutěži. O její překonání se v obou případech postaral Robin van Persie. Nizozemský útočník už ve 12. minutě otevřel skóre, ale ještě před přestávkou Pellé vyrovnal.

V 71. minutě však Van Persie po Rooneyho centru šestým gólem v sezóně rozhodl, a to i o tom, že jeho krajan na lavičce Louis van Gaal vyhraje prestižní nizozemský trenérský duel s domácím Ronaldem Koemanem.

Anglická fotbalová liga - dohrávka 15. kola:
Southampton - Manchester United 1:2 (31. Pellé - 12. a 71. Van Persie).

Reklama

Související témata: