Hlavní obsah

Fantazie, že jsme třetí, ale byli jsme prostě jen šťastnějším týmem, přiznal po páté výhře v řadě Van Gaal

Manchester/Praha

Vyhráli pátý zápas v řadě, v Premier League fotbalisté Manchesteru United vystoupali na třetí příčku, trenér Van Gaal přesto nebyl po vítězství 2:1 nad Southamptonem spokojen. A to přesto, že zvláště pro něho šlo o krajně prestižní duel, neboť na lavičce protivníka sedí jeho krajan Ronald Koeman, s nímž je nizozemský kouč už deset let na kordy. „Fantazie, že jsme v tabulce na třetím místě, ale doufal jsem, že se tam dostaneme lepším výkonem. Tentokrát jsme prostě byli jen šťastnějším týmem,“ připustil Van Gaal.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Nizozemský kouč Manchesteru United Louis van Gaal (vlevo) se zdraví před zápasem s krajanem a rivalem na lavičce Southamptonu Ronaldem Koemanem.

Článek
Fotogalerie

V epilogu 15. kola Premier League sice stvrdil Manchester United vzestup, ale výkonem rozhodně neoslnil.

„Normálně máte v mužstvu šest až osm hráčů, kteří jsou dobří, a tři zbývající, jimž to nejde. Proti Southamptonu to bylo přesně naopak," přiznával Van Gaal.

„Dobří byli jen tři hráči. A Van Persie hlavně. Byl to jeho dosavadní nejlepší výkon v sezóně. A to nejen vzhledem k brankám, které dal," kvitoval účinkování svého krajana, který se dvěma góly postaral o výhru Rudých ďáblů. Pravdou ovšem je, že chybující domácí obránci mu k nim hodně napomohli.

„Jenže při druhé brance to měl hodně těžké, neboť dostal míč na pravou nohu. A on střílí levačkou," připomínal Van Gaal rozhodující trefu.

Van Gaal: Musíme se zlepšit

„Nehráli jsme skutečně dobře a vyhráli s odřenými zády, jenže podstatné je vítězství. Páté v řadě, což svědčí o tom, že jsme na vzestupu. Teď ovšem musíme nasazené tempo udržet a potvrdit výhru v neděli proti Liverpoolu," nechal se slyšet Van Persie.

„Jasné je, že se musíme zlepšit. Hlavně s výkonem v první půli jsem nebyl spokojen, protože jsme hráli špatně pozičně a ztráceli příliš mnoho míčů. Southampton hrál lépe než my, jenže my byli prostě šťastnější," připustil do kamer Sky Sports Louis van Gaal.

„Tak už to ale někdy ve fotbale bývá. V prvních šesti sedmi ligových zápasech jsme hráli dobře, ale přesto jsme nevyhrávali, i když jsme byli lepší než soupeř. Tentokrát to bylo naopak," připomínal nizozemský trenér potěšený ziskem tří bodů, nikoli však výkonem.

Porazí Manchester United v příštím kole Premier League doma Liverpool?
Ano, Rudí ďáblové zvítězí
71,2 %
Zápas skončí nerozhodně
15,3 %
Ne, vyhraje Liverpool
13,5 %
Celkem hlasovalo 2530 čtenářů.

Reklama