Hlavní obsah

Frustrovaný hrdina Hart: Penalta chycená Messimu byla k ničemu

Barcelona/Praha

Zklamání neskrýval. Z vyřazení Citizens, stejně jako z toho, že penalta, kterou zlikvidoval v samém závěru prvního duelu samotnému Messimu, nakonec byla k ničemu. „Bylo hezké ji Lionelovi chytit. Chtěl jsem, aby se tento zákrok v naší kvalifikační konfrontaci s Barcelonou počítal, ale bohužel,“ povzdechl si gólman Manchesteru City Joe Hart, který se stal největší postavou středeční osmifinálové odvety fotbalové Ligy mistrů na Camp Nou. I hvězdného Argentince zastínil, neboť i jeho přiváděl svými zákroky do stavu zoufalství.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Brankář Barcelony Marc-André ter Stegen (vpravo) i strážce svatyně Manchesteru City Joe Hart patřili k hrdinům zápasu.

Článek
Fotogalerie

Jestliže si nějaký gólman na této planetě ví s Messim rady, pak je to právě brankář anglické reprezentace Joe Hart. Hvězdný Argentinec ho nepřekonal ani v jedné z osmifinálových partií, v níž na sebe obě mužstva narazila.

"Věděl, že je to prvotřídní gólman, ale tentokrát mě úplně ohromil. Byl naprosto fenomenální, protože dokázal zlikvidovat úplně všechno. Rukama, nohama, tělem. Úžasné," složil Hartovi poklonu samotný Messi, který se ani v jednom duelu se City střelecky neprosadil.

Šancí měl přitom spoustu. Vždyť ve vzpomínaném prvním duelu na Etihad Stadium se ve čtvrté minutě nastavení dokonce k exekuci pokutového kopu postavil.

Neuspěl, takže Citizens prohráli doma jen 1:2 a jistou naději si pro odvetu na Camp Nou díky Hartovi uchovali. A díky sedmadvacetiletému Hartovi ji i ve středeční noci živili.

Hart v bráně čaroval

„Jsem v bráně proto, abych chytal," nedělal ze svých zákroků vědu, i když bylo neskutečné, jaké šance dokázal domácím zlikvidovat. Neymarovi, Suárezovi, Messimu zrovna tak. Deset střel lapil či vyrazil, další příležitosti barcelonským hvězdám zmařil.

„To proto, že jsem je vybíháním donutil spěchat. Oni se totiž snaží při každé akci najít ještě lépe postaveného spoluhráče a přihrát mu," prozrazoval Hart, že se z loňské osmifinálové konfrontace s Barcelonou poučil a největší soupeřovy hvězdy si přečetl.

„Měl jsem ale i štěstí, že se trefovali přímo do mě, anebo do tyčí. Ale zabrat mně dali."

Putování Citizens Ligou mistrů skončilo stejně jako loni na Kataláncích. Před rokem s nimi prohráli 0:2 a 1:2, přičemž Messi dal Hartovi dva góly. Jeden z penalty, druhý ze hry. Letos mu Hart skórovat nedovolil, ale stejně to nebylo nic platné.

Šance jsme se nechopili, truchlil Hart

„Není mnoho slov, jimiž by se dalo vyjádřit, jak neuvěřitelně si počínal. Ukázal, jak skvělým brankářem je, což se samozřejmě nestalo poprvé. On nám dal šanci, ale abychom ji proti Barceloně využili, museli bychom být lepší po celých 180 minut a nikoli jen v půlhodině," skládal před kamerami Sky Sports komplimenty svému gólmanovi James Milner.

Hart se stal pro ostrovany hrdinou, na hořkosti, kterou po vyřazení prožíval, to ovšem nic neměnilo.

„Mají skvělé hráče, ale my měli velkou šanci. Bohužel jsme se jí nechopili," připomínal pokutový kop třináct minut před koncem, který jeho kolega mezi tyčemi Barcelony Marc-Andre ter Stegen zlikvidoval Agüerovi stejně, jako on Messimu v prvním utkání.

Odveta na Camp Nou ukázala, že jeho zákrok byl vlastně k ničemu. Hartovi Citizens stejně jako loni oba zápasy s Barcelonou prohráli a s Ligou mistrů se v osmifinále opět rozloučili.

Reklama

Související témata: