Hlavní obsah

Southampton - Aston Villa 6:1Mané pomohl nejrychlejším hattrickem Southamptonu k vysoké výhře

Londýn
Aktualizováno

Útočník Southamptonu Sadio Mané zaznamenal nejrychlejší hattrick v historii fotbalové Premier League. Třemi brankami v rozmezí dvou minut a 56 vteřin nasměroval svůj tým k vítězství 6:1 nad Aston Villou. Liverpool v posledním domácím duelu kapitána Stevena Gerrarda před odchodem do americké MLS prohrál s Crystalem Palace 1:3.

Foto: Paul Childs, Reuters

Hráči Southamptonu Graziano Pellé a Sadio Mané proti Aston Ville zářili.

Článek
Fotogalerie

Mané otevřel skóre duelu ve 13. minutě, kdy se dostal za obranu a nadvakrát protlačil míč přes Shaye Givena. Minutu nato využil nevydařenou malou domů a vzápětí skóroval z hranice pokutového území. Třiadvacetiletý útočník také jako první v Premier League uzavřel hattrick již v šestnácté minutě.

Ještě do poločasu přidal dva góly Shane Long, který připravil předchozí dvě branky Maného. Potupné skóre 0:5 zkorigoval těsně před přestávkou Christian Benteke, ve druhém poločase zvýraznil triumf Southamptonu na konečných 6:1 Graziano Pellé.

Čtyřiatřicetiletý Gerrard se dočkal před zápasem potlesku hráčů obou týmů a působivé choreografie na tribunách stadionu Anfield. Pozitivní vývoj měl pro něj a domácí tým zpočátku i zápas, když v 26. minutě otevřel skóre Adam Lallana a s Gerrardem oslavil vedoucí branku.

Hosté nicméně rozlučku výsledkově pokazili. Nejprve se prosadil z přímého kopu Jason Puncheon těsně před pauzou a v 60. minutě Wilfried Zaha. Skóre uzavřel dorážkou po vlastní neproměněné penaltě v nastavení Glenn Murray.

Gerrard během sedmnácti let odehrál za A-tým Liverpoolu s dnešním duelem dohromady 709 utkání a zařadil se mezi legendy klubu. S klubem vyhrál mimo jiné Ligu mistrů, dvakrát Anglický a třikrát Ligový pohár, triumfu v domácí soutěži se ale nedočkal.

Sestupu se přiblížil osmnáctý Hull, který podlehl Tottenhamu 0:2. V posledním kole by sice mohl dostihnout Sunderland a předstihnout Newcastle, čeká ho ale těžký duel s Manchesterem United. Naopak jistotu setrvání v soutěži mají díky výsledku Aston Villa a Leicester.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Southampton - Aston Villa 6:1 (13., 14. a 16. Mané, 26. a 38. Long, 81. Pellé - 45.+3 Benteke),
Burnley - Stoke 0:0,
QPR - Newcastle 2:1 (54. Phillips, 61. Fer - 24. Riviére),
Sunderland - Leicester 0:0,
Tottenham - Hull 2:0 (54. Chadli, 61. Rose),
West Ham United - Everton 1:2 (62. Downing - 68. Osman, 90.+3 Lukaku),
Liverpool - Crystal Palace 1:3 (26. Lallana - 43. Puncheon, 60. Zaha, 90.+1 Murray).

Reklama

Související témata: