Hlavní obsah

Real a Manchester jsou pro smích. Přestup De Gey zhatil kocour nebo zastaralé windows

Fanoušci Manchesteru United i Realu Madrid museli být v šoku, když zjistili, že již ohlášený přestup brankáře Davida de Gey se nakonec neuskutečnil, protože se transfer nestihl zaregistrovat do pondělní půlnoci, kdy ve Španělsku končilo přestupové okno. Zatímco oba velkokluby svalují vinu jeden na druhého, fanoušci se přehmatem baví na sociálních sítích a s nadsázkou vymýšlejí možné důvody zbabraného přestupu.

Foto: Kamil Krzaczynski, ČTK/AP

Brankář David de Gea se zatím přestupu do Realu nedočkal.

Článek
Fotogalerie

Poté, co španělský deník AS na twitteru oznámil, že se obchod kvůli zpoždění dokumentů na trase Anglie - Španělsko neuskutečnil, začali fanoušci reagovat svými příspěvky. „Papíry nedorazily včas. Kdo ale dnes ještě používá Windows 95," posmíval se jeden z nich s poukazem na to, že na Old Trafford nejspíš ještě používají notně zastaralé operační systémy.

Na obrazovce pak autor fiktivně vyrobil oznámení systému, že ke kompletnímu stažení dokumentů k přestupu zbývá ještě něco přes 39 let. Pravdou ale je, že Manchester United skutečně na svoji obhajobu uvedl v oficiálním prohlášení, že za fatální zpoždění může selhání počítače na španělské straně.

„United poslal De Geovy dokumenty včas, ale Real je nemohl stáhnout kvůli potížím IT. Real pak neposlal brankářovu registraci včas na vedení španělské ligy," stojí v prohlášení z Old Trafford.

Další vtípek kolující na sítích ohledně počítačové závady ukazuje, jak systém windows nabízí pomoc přes známou ikonku sponky: „Zdá se, že se snažíte udělat last minute přestup. Potřebujete pomoc?"

Rýpnutí si neodpustila ani sázková kancelář Paddy Power. „Exkluzivně: Odhalili jsme, kdo opravdu může za to, že se přestup De Gey nestihl," napsala na twitteru. A doplnila to o video s kocourem, který krade příchozí dokumenty rovnou z faxu.

Reklama

Související témata: