Hlavní obsah

Čech znovu zářil. Arsenal by ho měl vyvážit zlatem, velebí brankáře britská média

Londýn/Praha

Další povedený zápas má za sebou v anglické lize brankář Petr Čech. V sobotním duelu 20. kola vyhrál jeho Arsenal nad Newcastlem 1:0, český gólman se tak mohl radovat už ze 171. čistého konta, čímž v Premier League posunul rekord v počtu vychytaných nul. Vzhledem k remíze Leicesteru s Bournemouthem (0:0) se navíc Kanonýři s dvoubodovým náskokem osamostatnili v čele soutěže. Před utkáním uctil londýnský Emirates Stadium památku zesnulého brankáře Pavla Srníčka.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech se raduje z vítězství nad Newcastlem.

Článek
Fotogalerie

„Jsem opravdu rád, že jsme získali tři body. Byl to jeden z těch zápasů, kdy se výhra nerodí úplně lehce. Soupeř hrál velmi dobře a my potřebovali najít cestu, jak ten zápas vyhrát. Těší mě, že se nám to nakonec podařilo, stejně tak mě těší čisté konto. Měl jsem dva důležité zákroky, v každém poločase jeden. A jsem rád, že jsem tím pomohl týmu k tomu, abychom zvítězili," řekl Petr Čech po utkání.

Wenger českého gólmana chválil

Arsenal měl sice v úvodu zápasu převahu, ale nebezpečné situace neproměnil. Naopak větší šance měli hosté. Čech však podržel svůj tým minimálně pěti skvělými zákroky. „Měli jsme výborných prvních 15 minut, pak jsme trochu vypadli z rytmu. Newcastle naopak začal hrát velmi dobře a pro nás to bylo rázem těžší. Museli jsme o vítězství tvrdě bojovat. Důležité bylo, že jsme nezpanikařili a ten gól jsme nakonec vstřelili," popisoval zápas Čech.

„Jsme dál první v tabulce, ale musíme koukat v první řadě sami na sebe. Důležité bude vyhrávat naše zápasy. Ten dnešní ukázal, že se v Premier League prakticky žádné vítězství nerodí lehce," připomněl.

„Petr měl v každém poločase nejméně jeden výborný zákrok, který jsme potřebovali a pomohl nám," ocenil výkon českého gólmana kouč Arséne Wenger. S chválou nešetřila ani britská média. „Čecha by měl Arsenal vyvážit zlatem," napsal list Daily Mirror.

Emirates Stadium uctil zesnulého Srníčka potleskem

Před zápasem uctila obě mužstva památku brankáře Pavla Srníčka, který zemřel 29. prosince v sedmačtyřiceti letech po srdečním kolapsu. „Všichni jsme na jeho počest měli černé pásky, hráči Newcastlu šli na nástup v tričkách s jeho fotkou a nápisem "Pavel is a Geordie". Bylo to hezké gesto," uvedl Čech.

„Fanoušci obou týmů tleskali vstoje. Bylo vidět, jak velikou stopu Pavel v Anglii zanechal, a jaký respekt si během působení na Ostrovech vydobyl. Je ho strašná škoda. Znali jsme se z reprezentace a potkávali jsme se i mimo fotbal. Je strašně smutné, co se mu stalo," dodal Čech.

Získají fotbalisté Arsenalu v této sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
82,1 %
Ne
17,9 %
Celkem hlasovalo 25560 čtenářů.

Reklama

Související témata: