Hlavní obsah

Pellegrinimu patří obdiv, netají gólman Hart, že ani zpráva o konci s chilským koučem nezacloumala

Manchester/Praha

Vyhráli třetí zápas v řadě, i když Sunderland bránil od začátku až do konce v devíti mužích a dělal vše pro to, aby v konfrontaci se Citizens získal alespoň bod. Partii 24. kola zvládli fotbalisté Manchesteru City i přesto, že k ní nastupovali čtyřiadvacet hodin poté, co klubové vedení oznámilo, že od nové sezóny už nepočítá s trenérem Manuelem Pellegrinim, neboť angažovalo Pepa Guardiolu přicházejícího z mnichovského Bayernu. „Manuelovi patří můj obdiv,“ netajil gólman Citizens a anglické reprezentace Joe Hart postoj a přístup chilského trenéra po oznámení zprávy, že se s ním od léta nepočítá.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Pep Guardiola (vlevo) po sezóně vystřídá na lavičce Manchesteru City Manuela Pellegriniho.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Sunderland - Manchester City

Jestliže protivníci kalkulovali s tím, že by informace o Pellegriniho konci a příchodu Guardioly mohla na Citizens dolehnout, šeredně se spletli.

Manchester City vyhrál pět z posledních sedmi ligových a pohárových střetnutí, neboť jen s Evertonem v ligovém poháru a West Hamem v lize remizoval. Drží tak v tabulce krok s vedoucím Leicesterem a ztrácí na něj dál tři body. A v příštím kole ho navíc hostí doma.

„My se zmíněnou informací necítili a necítíme se nijak ohroženi ani rozptýleni. Všechno, co je v nás, dáme do služeb našeho chilského trenéra. Vážíme si jeho práce, máme Manuela rádi a myslíme jen na tuto sezónu. Jsme tady, abychom získali titul, stejně jako je tady on, aby ho vyhrál. Budeme dál bojovat za sebe i za něho," prohlásil Joe Hart po jednobrankové výhře nad Sunderlandem.

Pellegrini se Citizens bojuje na čtyřech frontách

„To, co přijde, bude až příští sezóna," odmítl Hart, že by snad jeho a spoluhráče iritovalo vědomí, že Pellegrini na lavičce Manchesteru City skončí, i když s mužstvem pořád úspěšně válčí na čtyřech frontách - v Premier League, Lize mistrů, FA Cupu a Ligovém poháru, v němž čeká na jeho svěřence 28. února finále ve Wembley s Liverpoolem.

Chilský kouč se k vzniklé situaci nevyjadřuje a úspěšného tažení se teprve nedovolává. Glosuje jen přítomnost.

„Se Sunderlandem to byl těžký zápas. Jednak proto, že soupeř bojuje o záchranu, takže ke každému zápasu přistupuje, jako by šlo o utkání poslední, jednak proto, že šlo o třetí střetnutí, které jsme museli během jediného týdne zvládnout. Nebylo proto možné ho odehrát opět ve vysokém tempu, lepší bylo po vedoucím gólu dobře bránit a soustředit se na to, abychom odvezli tři body," glosoval partii na stadiónu Sunderlandu.

„Zvláště, když nás teď čeká utkání s Leicesterem, který stále vede ligu," připomínal sobotní šlágr Premier League.

Vystřídá Chilan Hiddinka?

Možná že Pellegrini zůstává nad věcí i proto, že se na ostrovech začalo spekulovat o tom, že by v nové sezóně mohl převzít Chelsea. Na Stamford Bridge zatím vládne Guus Hiddink, který vystřídal odvolaného Mourinha. Smlouvu má však podepsanou jen do konce sezóny.

„To všechno záleží na rozhodnutí Chelsea. Pellegrini je vyrovnaným koučem, jehož přístup k fotbalu i jeho mužstvu obdivuji. Vážím si ho, on bude navíc v létě volný, ale opakuji, že záleží na rozhodnutí Chelsea," reagoval na panující dohady dočasný trenér Chelsea Guus Hiddink.

Reklama

Související témata: