Hlavní obsah

Hiddink prozradil své tajemství. Chelsea je na vzestupu, protože se na tréninku hraje ragby!

Londýn/Praha

Prozatímní kouč Chelsea konečně prozradil, proč je Chelsea pod jeho vedením neustále na vzestupu a tabulkou Premier League šplhá výš a výš. Po úterní výhře na půdě Norwich City jsou Blues v tabulce už se ziskem 39 bodů osmí a mohou tudíž koketovat s myšlenkami na účast v evropských pohárových soutěžích. „Nyní, kdy jsme vyhráli tři zápasy po sobě, si musíme stanovit nový cíl. Uvidíme, co se dá udělat s účastí v pohárové Evropě,“ přiznal nizozemský kouč Guus Hiddink v rozhovoru pro Sky Sports.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Diego Costa (vpravo) a Oscar slaví gól Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Bilanci má holandský trenér na lavičce Chelsea skutečně mimořádnou. Od chvíle, co na Stamford Bridge vystřídal José Mourinha, totiž na ligové scéně neprohrál ani jeden z dvanácti zápasů, v nichž mužstvo vedl.

Proto úprk z pásma sestupu. Proto vzestup vzhůru. Teď po sérii tří vítězství v řadě dokonce na desátou příčku.

„Nahrává nám, že se hráčům momentálně vyhýbají zranění. Když to tak bude pokračovat, můžeme o účasti v evropských pohárech skutečně uvažovat," předkládal argumenty, proč se Blues pod jeho vedením probrali.

Když padat, tak mrštně jako kočka

Další přidal vzápětí. „Během tréninku se věnujeme i ragby. Tedy kombinaci házené a ragby, kterou trénink začínáme., aby se hráči patřičně zahřáli," překvapil rozesmátý Hiddink svou odpovědí. „Já totiž ragby miluji a jsem přesvědčen, že hráčům dává hodně. Musí se zmocnit míče a jít s ním přímým tahem na bránu," vysvětloval, co od svých svěřenců vyžaduje. „Navíc se v ragby přestáváte bát pádů, a když už přece jen spadnete, jdete k zemi, jdete k zemi mrštně jako kočka."

Pravdou je, že pod Hiddinkem jsou hráči Chelsea daleko odolnější, zarputilejší a důraznější, než tomu bývalo za Mourinha.

„Jsem bývalý tělocvikář a mám rád všechny sporty. Když mi bylo osmnáct, miloval jsem hlavně box a judo, protože jde nejen o fyzicky ohromně náročná odvětví, ale člověk se při nich naučí i vytrvalosti, odolnosti a patřičné agresivitě. A protože jsem tělocvikářem pořád, zařazuji do tréninků i jiné sporty včetně ragby. Dělal jsem to už u mládeže v Eindhovenu a dělám to i teď v Chelsea," poodhaloval něco ze svých trenérských metod, díky nimž prohráli Blues od prosince z 15 soutěžních utkání jen jedno jediné.

Zda na svých svěřencích vyžaduje, aby se pouštěli i do boxerských soubojů, nad tím už se Hiddink jen pobaveně usmíval.

Reklama

Související témata: