Hlavní obsah

Vyjde to napodruhé? Anglii touží trénovat fotbalový světoběžník Scolari

Londýn

Uznávaný kouč Luiz Felipe Scolari, který v roce 2002 dovedl fotbalisty Brazílie ke světovému titulu, má po rezignaci Roye Hodgsona eminentní zájem vést reprezentaci Anglie. Zatímco tamní trenéři Brendan Rogers s Garethem Southgatem tuto roli odmítli, sedmašedesátiletý Brazilec by podle serveru goal.com okamžitě vypověděl smlouvu v čínském Kantonu, aby převzal výběr Albionu. V případě dohody s anglickou FA by se Scolari do světa ostrovního fotbalu vrátil po dlouhých sedmi letech, kdy se mu nevydařilo angažmá v Chelsea.

Foto: Profimedia.cz

O post trenéra anglické fortbalové reprezentace se uchází Brazilec Luiz Felipe Scolari.

Článek

Pikantní je fakt, že bývalý trenér Kuvajtu, Portugalska či Brazílie, který však působil také v Saúdské Arábii, Japonsku a nyní v Číně, mohl usednout na lavičku anglické reprezentace již před deseti lety. V létě roku 2006 mu anglická federace nabídla práci pro národní tým po švédském kouči Svenu-Göranu Erikssonovi. Scolari však tehdy odmítl s tím, že chtěl dodržet smlouvu s portugalskou reprezentací.

Scolari má s mezinárodní scénou velké zkušenosti. V roce 2002 dovedl Brazílii až na úplný vrchol světového šampionátu a od dva roky později dokráčel s Portugalci do finále EURA 2004, kde nakonec po finálové prohře s Řeckem převzal "jen" stříbrnou medaili..

Národní výběr pod vedením brazilského stratéga na anglický celek umí. Několikrát jej Scolariho svěřenci vyprovodili z turnaje. Na již zmíněném světovém šampionátu v roce 2002 vyšel vítězně s Brazílií a na následujících EURO 2004 i MS 2006 se radoval  společně s Cristianem Ronaldem.

Jediné angažmá, jež mu hrubě nevyšlo, bylo shodou okolností v londýnské Chelsea, ze které se pakoval již po půl roce. I přes tuto negativní zkušenost s Premier League se jeho agenti snaží usilovně kontaktovat šéfa Anglické fotbalové asociace Martina Glenna.

Reklama