Hlavní obsah

Barco, slyšíš!? Rudým ďáblům se podle Ibry vyrovná leda tak AC Milán

Londýn

Nebyl by to Ibrakadabra, aby nevyslovil nějakou perlu. Tím spíš, když hned v premiéře vystřelil svému novému zaměstnavateli první trofej. „Manchester United je největší klub, ve kterém jsem hrával. Srovnávat se s ním může snad pouze AC Milán,“ prohlásil Zlatan Ibrahimovic po triumfu v anglickém Community Shield. A to prosím svéhlavý kanonýr hrával i za Juventus, Inter Milán, Barcelonu či Paříž St. Germain...

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Král jsem já! Zlatan Ibrahimovic začal parádně, hned v prvním zápase trefil Manchesteru United první trofej...

Článek
Fotogalerie

Během léta získali Rudí ďáblové dvě nové ústřední postavy. Kouče Josého Mourinha a kanonýra Zlatana Ibrahimovice. A hned se také těší z první trofeje. Ve Wembley porazili úřadujícího šampióna Premier League Leicester 2:1 a získali Community Shield, anglický Superpohár.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Malmö rozhodl po svém. Dlouho byl nevýrazný, v 83. minutě si však počíhal na ideální Valenciův centr a hlavou vstřelil vítězný gól.

„Je to skvělý pocit. První oficiální zápas, který jsme hráli, a hned jsme získali trofej. A přesně o tom by to mělo být," liboval si v rozhovoru pro BBC Sport snajpr, který se upsal klubu z Old Trafford po mistrovství Evropy 2016 ve Francii.

Poháry a medaile hrne ve velkém. „Je to moje 31. kolektivní trofej a velmi se z ní těším. Přesně to byl hlavní důvod, proč jsem do Manchesteru přišel. Doufejme, že takto budeme pokračovat. Zisk Community Shield je každopádně velmi dobrý začátek," libuje si Ibrahimovic.

Reklama

Související témata: