Hlavní obsah

Exsparťan Bony by mohl ze City zamířit do West Hamu, zájem má i Arsenal

Londýn

Útočník Wilfried Bony by mohl z Manchesteru City zamířit do West Hamu. Zájem o bývalého fotbalistu pražské Sparty nebo Swansea potvrdil trenér londýnského klubu Slaven Bilič, který hledá náhradu za zraněné Andyho Carrolla a Andrého Ayewa. Šušká se ale také o zájmu dalšího týmu z Londýna - Arsenalu.

Foto: Sport.cz

Bony Wilfried se svými manažery - vlevo Dalibor Lacina, vpravo Francis Kacou.

Článek

"Máme vyhlédnutých pár hráčů, které bychom rádi přivedli," citovala Biliče britská média. "Bony je jedna z možností, protože hraje na pozici, kterou hledáme. Ale jednání nechávám na vedení klubu," dodal chorvatský kouč, který se prý zajímá také o Simoneho Zazu z Juventusu.

O Bonyho už před časem projevil zájem trenér Arsenalu Arséne Wenger. Kanonýři podle britských médií za někdejšího kanonýra letenského týmu nabídli 30 miliónů liber, ale trenérovi Josepovi Guardiolovi se to zdálo málo.

Sedmadvacetiletý Bony přišel do City loni v lednu ze Swansea, v klubu se ale nedokázal prosadit a nový trenér Pep Guardiola s ním už nepočítá. Před působením v Anglii nastupoval reprezentant Pobřeží slonoviny v Arnhemu a Spartě. V ročníku 2012/13 se stal nejlepším střelcem i hráčem nizozemské ligy, zatímco letenskému celku pomohl v sezoně 2009/10 k mistrovskému titulu.

Reklama