Hlavní obsah

Wenger zase slibuje titul. Jako v uplynulých dvanácti letech, tentokrát ale tvrdí, že na něj Arsenal má

Londýn/Praha

Dvanáct let čekání na titul je u konce. Kouč Arsenalu Arséne Wenger v to alespoň doufá. „Letos mám nejvyzrálejší mužstvo, jaké jsem v posledních letech měl. Už to nejsou devatenácti či dvacetiletí kluci, ale vyspělý tým. Opravdoví muži,“ argumentuje francouzský kouč ve službách Gunners, proč právě v letošní sezóně by jeho celek měl Premier League vyhrát.

Foto: Adam Holt, Reuters

Arséne Wenger slibuje, že letos už konečně s Arsenalem titul získá.

Článek

Úvodní střetnutí se ale Kanonýrům ani trochu nepovedla. Po třech odehraných kolech mají na kontě pouhé čtyři body a v tabulce figurují na osmé příčce. Na vedoucí trio tvořené oběma kluby z Manchesteru a londýnskou Chelsea, jež je zatím stoprocentní, přitom Arsenal ztrácí už pět bodů.

Kanonýři jsou podle kouče připraveni

Wenger je přesto přesvědčený, že má tým, který je letos schopný ligový primát vybojovat.

„Před koncem přestupního termínu jsem koupil německého čtyřiadvacetiletého obránce Mustafiho a o tři roky staršího španělského útočníka Péreze," připomínal, že těmito transfery síla Kanonýrů narostla, i když zatím není rozhodnutý, zda je postaví hned do sobotního utkání proti Southamptonu. „Mustafi je vnímán jako akvizice pro náš dlouhodobý horizont," vysvětloval svou filosofii.

Nicméně v úvodu nového ročníku je Wengerovi dobře, i když bodové manko jeho týmu narůstá. „Po dlouhé době mám k dispozici kádr připravený bojovat o titul. Musíme to samozřejmě dokázat tím, že budeme porážet všechny ostatní soupeře, ale jsme na to připraveni. Už to nejsou kluci, ale hráči mezi čtyřiadvaceti a sedmadvaceti," hlásil Wenger před konfrontací se Southamptonem, která je o to pikantnější, že na jeho lavičce sedí jako trenér Claude Puel. Ten totiž pod Wengerem hrával v době, kdy francouzský kouč vedl Monako a vydával se na trenérskou dráhu.

„Má obrovskou vůli a ještě větší fotbalové znalosti," složil mu poklonu před vzájemným setkáním.

S Wilsherem rozpory neměl

V kádru Arsenalu se už neobjeví Jack Wilshere, který odešel na hostování do Bournemouthu. Právě překvapivý odchod čtyřiadvacetiletého fotbalisty vyvolal spoustu dohadů a spekulací o tom, že se dostal s Wengerem do křížku a že se na Emirates Stadium nevrátí, dokud tam bude francouzský kouč působit.

„Nic takového. Jack je hráčem světové třídy s obrovským fotbalovým myšlením a cítem pro všechno, co se na hřišti děje. Ani mně nemusí nic dokazovat, natož aby mě přesvědčoval o svých fotbalových kvalitách. Má ale smůlu na častá zranění, a i proto odehrál za celý loňský rok jen jeden zápas. Teď se cítil plně připravený na sezónu, ale nemohl jsem mu garantovat, že bude pravidelně nastupovat," popřel Wenger, že by mezi nimi došlo ke konfliktu.

„Bavili jsme se spolu a shodli se, že pro Jackovu další kariéru bude lepší, když odejde tam, kde bude pravidelně hrát. Tím logicky poroste i jeho výkonnost, kterou poté může opět prokázat v barvách Arsenalu," pravil Wenger.

Reklama