Hlavní obsah

Píšete mi nekrolog, ale já ještě neskončil, má už Rooney dost propíraného skandálu

Za alkoholický úlet, při němž vtrhl na cizí svatbu, se Wayne Rooney omluvil jak fanouškům, tak trenérovi anglické fotbalové reprezentace Southgatovi, ale jak se zdá, pokoj hned tak mít nebude. Na Ostrovech na něho novináři útočí dál a dál, takže kapitán anglického národního týmu se dopálil. „To, co média přinášejí, je hanba. Vypadá to, že se mi rozhodla napsat nekrolog, ale já to tak nenechám. Čeho je moc, toho je příliš,“ rozparádil se jednatřicetiletý útočník po ligovém zápase svého Manchesteru United s Arsenalem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Wayne Rooney už má omílání svého skandálu dost.

Článek

Uletěl, to se ví. Po vítězství anglické reprezentace nad Skotskem v kvalifikaci o světový šampionát v Rusku se kapitán Albionu Wayne Rooney objevil se v hotelu Grove v Hertfordshire na cizí svatbě namol opilý. Jeho spoluhráč Phil Jagileka s ním.

„Byl opilý jako Dán. Úplně na kaši," líčili svatební hosté chování Rooneyho, kterého nikdo nepozval a zpočátku ani nepoznával.

„Na fotografiích jsem vypadal skutečně nevhodně," uznal Rooney, když se kolem jeho úletu rozpoutala aféra plnící titulní stránky bulvárních novin.

Anglická fotbalové asociace jeho chování odsoudila jako nevhodné reprezentačního kapitána, on sám se omluvil, ataky médií však neustávají.

A nic nepomáhá, že se ho zastávají různé fotbalové veličiny.

Také jsem si vypil, zastal se ho Guardiola

„Všichni velikáni pili jako ďáblové a kouřili jako blázni. Ostatně, když jsem trénoval Mohuč a byli jsme po podzimu poslední, vyrazil jsem na tah v převleku za Santa Clause. Poznali mě, vyfotili a v novinách se objevilo: Takhle Klopp slaví, že je poslední," bránil Rooneyho německý kouč ve službách Liverpoolu Jürgen Klopp.

„Občas jsem si také vypil, ale měl jsem štěstí, že se z toho nikdy neobjevily žádné fotografie. Jsme lidé a dostatečně staří na to, abychom byli zodpovědní za své chování," přidal se trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

„Je to soukromá věc a nemám rád, když lidé rozebírají můj soukromý život. Sám to proto nedělám a ke kariéře Rooneyho chovám velký respekt."

Neměl se omlouvat, míní Neville

I bývalý asistent reprezentačního trenéra Gary Neville se kapitána národního týmu zastal a dokonce prohlásil, že se omlouvat neměl.

„Je to trapné, Wayne Rooney se neměl omlouvat," napsal Neville, který za Anglii odehrál 85 zápasů a celou kariéru prožil v Manchesteru United. „Byla to pravděpodobně ta nejlepší noc vypít si pár skleniček. Zvláště poté, co porazili Skotsko," zastal se Rooneyho a dodal, že vynucená omluva vytváří precedens, který nemůže fungovat, stejně jako nemůže fungovat zrušené volno mezi jednotlivými zápasy reprezentace.

A nic na jeho přesvědčení nemění ani nepotvrzené zprávy, že Rooneyho exces nebyl během srazu anglické reprezentace jediným. Někteří hráči měli trávit volno v nočním klubu, liverpoolská dvojice Lallana a Hendersson se měla údajně vydat z Londýna do striptýzového klubu v Bournemouthu.

Je ostudné, co se děje, reagoval Rooney

Zřejmě povzbuzen podporou trenérů i fotbalových ikon vyrazil Rooney do protiútoku.

"Myslím, že to, co se děje, je ostudné. Ukazuje to na nedostatek respektu a myslím, že už toho bylo dost. To je všechno, co chci říct," řekl novinářům po ligovém zápase Manchesteru s Arsenalem, který začal na lavičce a na hřiště se dostal až půl hodiny před koncem. „Jsem hrdý na to, že mohu hrát za svou zemi, jsem hrdý na své úspěchy. A ještě jsem neskončil."

Reklama

Související témata: