Hlavní obsah

Pavouk? Na toho zapomeňte. Stý gól slavil tancem jako robot

Londýn

Přezdívá se mu pavouk, když se ale míč po jeho ráně v zápase proti Evertonu zatřepal v síti, byl šťastný jako blecha. A na hřišti se proměnil v robota, který tancoval. Útočník Stoke Peter Crouch se zapsal mezi bombarďáky Premier League, kteří nastříleli v soutěži sto gólů. „Je fantastické, že jsem se dostal mezi tak slavná jména. Je to příjemný pocit," vykládal střelec.

Foto: Carl Recine, Reuters

Útočník Stoke Peter Crouch vstřelil stý gól v Premier League. Trefil se do sítě Evertonu a na hřišti tancoval jako robot.

Článek

Když skóroval, rozjel na hřišti představení, proměnil se v robota. Trhavé pohyby postavy pobavily diváky. „Bylo to trochu ztuhlé. Něco podobného nedělám každý den," smál se Crouch, když odpovídal na dotaz BBC, jak dlouho nacvičoval oslavy stého gólu v anglické nejvyšší soutěži. Hranici sta gólů dokázalo na Ostrovech pokořit 26 střelců. V čele je Alan Shearer s 260 nastřílenými góly.

Útočníka mrzelo, že jeho historický zápis nedoprovodil tříbodový zisk pro jeho tým. „Škoda, že to tak nebylo," posteskl si. Hlavou mu bleskla i trocha nostalgie. „Fakt mě potěšilo, že jsem těch sto gólů dal, je to zajímavý milník. Navíc cítím, že můžu hrát na této úrovni a můžu střílet góly. Takže doufejme, že těch branek bude ještě mnohem více," dodal Crouch. Jubilejní branku vstřelil dva dny po svých šestatřicátých narozeninách.

Při pohledu do statistik je vcelku logické, že dvoumetrový útočník dal nejvíce branek hlavou - 48, levou nohou se naopak trefil jen devětkrát. Další zásahy si připsal pravačkou. Crouchovi se víc daří na domácích stadionech, kde se trefil sedmapadesátkrát. Jeho nejoblíbenějšími soupeři jsou Arsenal a Blackburn, kterým dal po osmi gólech. Během kariéry hrál Crouch za šest klubů. Momentálně působí ve Stoke, v jehož dresu dal 37 gólů.

Reklama

Související témata: