Hlavní obsah

Wengerův svěřenec to přehnal. Oxlade-Chamberlain lajkoval video, které si žádá odchod Wengera

Aktualizováno

To přehnal. Alex Oxlade-Chamberlain po sobotní prohře svých Kanonýrů na Stamford Bridge "lajkoval" na populárním kanále fanoušků Arsenalu video nazvané Wenger musí jít. Svůj tweet sice promptně stáhl, ale příznivci Gunners pochopitelně souhlas třiadvacetiletého záložníka s jejich voláním po odchodu trenéra Arséna Wengera registrovali a pochopitelně se jím pochlubili. Anglický reprezentant si tím nejspíš zadělal na pěkný malér, protože ataků proti kouči Gunners bylo až až...

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér fotbalistů Arséne Wenger (třetí zleva) musel kvůli disciplinárnímu trestu sledovat zápas s Chelsea jen z tribuny.

Článek
Fotogalerie

Mohl usednout do ředitelského boxu na západní tribuně Stamford Bridge, kde by měl klid a byl by ušetřen zájmu fanoušků, který mu při derby s Chelsea očividně nedělal dobře. Sám se však rozhodl, že půjde mezi ně. Wenger usedl na východní tribunu mezi příznivce Chelsea.

Na lavičku totiž kouč Arsenalu nesměl, protože po incidentu se čtvrtým rozhodčím v závěru střetnutí s Burnley byl potrestán zákazem vstupu na čtyři soutěžní zápasy.

Proto si ho diváci fotili před utkáním, po prvním gólu, který vstřelil domácí Marcos Alonso, ještě víc, minutu před přestávkou, kdy celý frustrovaný odcházel do kabiny, pak tuplem. A po změně stran zase.

Měl všechno z první ruky, takže viděl i transparent, s nímž se vytasil jeden z fanoušků Gunners. „Čeho je moc, toho je moc. Je čas jít," stálo na něm. I televizní kamery tenhle nápis zabraly.

„Ten chlap je idiot," ulevil si bývalý kapitán Manchesteru United Gary Neville, komentující zápas pro Sky Sports. „Fanoušci Arsenalu jsou zklamaní, ale Arséne Wenger si tohle nezaslouží," zastával se francouzského kouče, který sedí na lavičce Arsenalu už dvacet let.

Wenger ovšem před startem letošní sezóny sliboval příznivcům klubu titul, ale jak se po prohře na Stamford Bridge zdá, ze slibu nebude zase nic a Arsenal bude na ligový primát čekat dál. Ostatně, čeká na něj už od roku 2004...

„Je vlastně fantastické, čeho Wenger s Arsenalem dosáhl, proto buďte opatrní s voláním po změně trenéra, pokud nechcete skončit mimo první čtyřku," nabádal k rozvaze Neville.

Profesor, ale také Basil Fawlty

Pozápasová debata ve studiu se už nesla v odlehčenějším tónu. „Když byl v 49 zápasech neporažen, titulovali ho Pan profesor. Jakmile ale začal prohrávat, stále více vypadá jako Basil Fawlty," narážel někdejší fotbalista a současný komentátor Jamie Redknapp na hlavní postavu britského kultovního komediálního sitcomu. „Je velmi snadné být klidný, když se vyhrává. Mnohem těžší je ale zachovat klid, když se prohrává a tlak se zvyšuje," přidával bývalý hráč Liverpoolu a Tottenhamu.

Wenger na tribuně vyloženě trpěl a strádal. Zvláště, když domácí fanoušci začali v závěru posměšně skandovat, že chtějí, aby zůstal.

Pochopitelně tím nemysleli jen sedačku na tribuně, ale i Wengerovo místo v Arsenalu, protože i letos mohou Kanonýři o titulu jenom snít.

Jinou otázkou ovšem je, co s Wengerem udělá tweet Oxladea-Chamberlaina.

Reklama

Související témata: