Hlavní obsah

Od příchodu Guardioly porušili Citizens třikrát antidopingová pravidla

Manchester

Manchester City porušil třikrát za posledních pět měsíců antidopingová pravidla nařízená nejvyšším orgánem anglického fotbalu. S prvním pochybením přišel klub krátce po angažování uznávaného kouče Pepa Guardioly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Manchesteru City Josep Guardiola.

Článek

Klub z Manchesteru byl Fotbalovou asociací (FA) obviněn kvůli porušení pravidla ohledně dezinformování místa pobytu svých hráčů a v únoru mu byla udělena pokuta 35 tisíc liber.

Prokázalo se totiž, že v září udal nesprávnou hotelovou adresu jednoho ze svých útočníků. Podle deníku Daily Mail se jednalo o letní posilu Ilkaye Gundogana.

Další provinění, na něž se přišla, bylo jednak špatné informování Fotbalové asociaci ohledně extra tréninkových setkání. Nejdříve se tak stalo 12. července, kdy Guardiola povolával hráče zpět do přípravy po letní pauze. A pak následovala příhoda z prosince, kdy antidopingovým komisařům nebylo umožněno testovat všechny náhradníky, protože šest z nich mělo den volna, aniž by FA byla informována.

City to zdůvodnilo tím, že obě tréninková pochybení byla pouze administrativní chybou v celém procesu, jelikož nový management klubu nebyl v té době ještě zcela obeznámený s tímto systémem Premier League.

Reklama