Hlavní obsah

Wenger chce Oxlade-Chamberlaina v klubu na dalších deset let

Ofenzivní záložník Alex Oxlade-Chamberlain, který přišel do Arsenalu už v sedmnácti letech ze Southamptonu, zatím nepodepsal nový kontrakt, jenž mu londýnský klub připravil. Ten současný přitom vyprší až příští rok. Hodně se v souvislosti se středopolařem mluví hlavně o zájmu Liverpoolu.

Foto: ČTK

Alex Oxlade-Chamberlain v dresu Arsenalu.

Článek

Nejenom na Emirates Stadium se objevují obrovské nápisy, většinou psané velmi jasně. „Go out Arsene" nebo „It is time to go, thanks," už mohli spatřit také lidé na hokeji v pražské O2 Areně nebo na švýcarském finále florbalové ligy. Právě zkušený trenér však nechce stále hovořit o svém odchodu, raději se chce soustředit na udržení třiadvacetiletého Oxlade-Chamberlaina v týmu. Podle Wengera se totiž jedná o hráče, který by měl budovat dynastii klubu dalších deset let.

„Alex měl vždycky nějaké problémy, ale v poslední době vypadá, že jde křivka jeho výkonnosti nahoru. Chtěl bych, aby například společně s Aaronem Ramseyem, mohli tvořit historii Arsenalu, už proto, že byli vychováni na britských ostrovech a vědí, co Arsenal znamená," řekl k tématu jeho nové smlouvy manažer Arsenalu.

„Nakonec stejně přijdete večer domů a řeknete si, jestli mé potřeby dostatečně naplňuje právě klub, ve kterém působím a jestli za něj chci hrát," dodal Wenger.

„Rozdíl proti minulosti je ten, že dnes si peníze vyděláte všude," přidal sedmašedesátiletý Francouz trefnou poznámku. Fanoušky londýnských Gunners by ale možná spíš zajímalo, jestli bude trenérem Oxladea-Chamberlaina nadále on nebo přepustí místo někomu jinému.

Reklama