Hlavní obsah

West Bromwich - Chelsea 0:1Chelsea slaví titul! Potřebnou výhru vystřelil náhradník Batshuayi

Londýn
Aktualizováno

Aby s definitivní platností získali titul v Premier League, potřebovali tři kola před koncem soutěže zvítězit na hřišti West Bromwiche. To se fotbalistům Chelsea povedlo. Osm minut před koncem vstřelil potřebný gól náhradník Batshuayi a londýnský celek je po výhře 1:0 novým mistrem Anglie.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea po brance Batshuaye.

Článek
Fotogalerie

Italský trenér Antonio Conte ve své premiérové sezóně dovedl Blues k šestému titulu v historii. Chelsea napravila desáté místo z minulého ročníku a z trůnu sesadila loňského překvapivého šampióna Leicester.

Favorit měl na stadiónu Hawthorns velké problémy překonat obranu WBA. Utkání rozhodl až v 82. minutě střídající belgický útočník Michy Batshuayi. Chelsea vyhrála v lize počtvrté za sebou a potřetí bez inkasované branky.

Chelsea měla v prvním poločase převahu a častěji držela míč, ale do šancí se dostávala jen obtížně. Po půl hodině hry pálil o kousek vedle Fábregas, mezi tyče se nevešla ani Pedrova střela.

V úvodu druhé půle West Bromwich podržel brankář Foster, který vyrazil Mosesovu ránu a chytil také akrobatický pokus Costy. Tlak Chelsea ale začal postupně oslabovat a přišlo dlouhé trápení.

V závěru navíc zahrozili domácí. Rondón však nevyužil slibný únik a náhradník Chadli těsně minul branku. Blues se přece jenom dočkali kýženého gólu. Batshuayi si osm minut před koncem naběhl na přihrávku Azpilicuety a zblízka se štěstím propálil Fostera.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Everton - Watford 1:0 (56. Barkley),
West Bromwich - Chelsea 0:1 (82. Batshuayi).

Reklama

Související témata: