Hlavní obsah

Legenda Chelsea bude hrát v druhé anglické lize

Londýn
Aktualizováno

John Terry už má jasno o své budoucnosti. Poté, co legendárnímu obránci skončila smlouva v Chelsea, odchází jako volný hráč do Aston Villy. O přesunu informoval majitel druholigového anglického fotbalového celku Dr. Tony Xia na Twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce John Terry bude nově hrát za Aston Villu.

Článek

Své působení u Blues nemohl Terry zakončit lépe. S klubem, ve kterém s přestávkami působil 21 let, vyhrál Premier League. To už ale věděl, že na Stamford Bridge působit nebude, klub s ním totiž přestal počítat. Po vypršení smlouvy zvažoval konec kariéry, ale nakonec se rozhodl pokračovat.

I přesto, že je stoperovi už 36 let, o nabídky neměl nouze. Zájem měly Bournemouth, West Bromwich či Swansea. Nakonec ho získala druholigová Aston Villa.

„JT vítej v Birminghamu," napsal na sociální síť majitel Villans Dr. Tony Xia s odkazem, že další podrobnosti vydá i oficiální účet klubu.

Rodák z Londýna podepsal podle médií smlouvu na jeden rok. Kontrakt má zahrnovat i bonus ve výši 4 miliónů liber (přes 119 miliónů korun), který bude vyplacen, pokud tým postoupí do nejvyšší soutěže.

Terry za Chelsea odehrál 690 utkání a vstřelil 65 branek. Pětkrát slavil titul v Premier League, pětkrát v FA Cupu, třikrát v Ligovém poháru, dvakrát v anglickém Superpoháru, jednou v Lize mistrů a v Evropské lize.

Reklama

Související témata: