Hlavní obsah

Bayern - Arsenal 1:1, penalty 2:3Čech bravurně zničil Jamese, Kanonýři udolali bavorskou mašinu v rozstřelu

Aktualizováno

Všichni musejí být v Asii! Tak pojaly přední evropské kluby přípravu na novou fotbalovou sezónu. International Champions Cup pokračoval atraktivním duelem v Šanghaji. Bayern Mnichov remizoval v řádné hrací době s Arsenalem 1:1, penaltový rozstřel vyhráli Kanonýři 3:2. Český brankář Petr Čech se zaskvěl při tutovce Jamese Rodrígueze, překonal ho jen Robert Lewandowski z penalty. V poslední minutě nastavení vyrovnal Alex Iwobi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čech bravurně zničil Jamese a Arsenal pak vyhrál na penalty nad BayernemVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Smolařem zápasu byl James Rodríguez. Hvězdná posila, která bavorskou mašinu posílila hostováním z Realu Madrid, měla hned několik šancí. Ani jednu však neproměnila.

Ve 42. minutě její tutovku zneškodnil Petr Čech. Bývalý gólman české reprezentace duchapřítomně zmenšil střelecký úhel a bravurním zákrokem na malém vápně kolumbijskou star zaskočil.

V 71. minutě Čech uvolnil místo v bráně Damianu Martínezovi a jeho nástupce se nakonec stal hrdinou. Další střídající hráč Alex Iwobi totiž v posledních sekundách nastavení vyrovnal a zařídil Arsenalu penaltový rozstřel. V něm se argentinský gólman zaskvěl. Lapil pokusy Alabovi i Bernatovi, navíc Sánches trefil břevno.

Kanonýři se tak Bayernu aspoň částečně pomstili za vyřazení v letošním osmifinále Ligy mistrů, v němž v obou zápasech schytali debakl 1:5...

Arsenal se ještě v Číně v sobotu utká s Chelsea.

Fotbalový International Champions Cup v Šanghaji:
Bayern Mnichov - Arsenal 1:1 (1:0), penalty 2:3
Branky: 9. z pen. Lewandowski - 90.+4 Iwobi. Penalty proměnili: Hummels, Coman - Ramsey, Monreal, Iwobi. Neproměnili: Alaba, Sánches, Bernat - Elneny.

Reklama

Související témata: