Hlavní obsah

Kanonýři, a teď titul! Jiný cíl mít nemůžeme, ujišťuje Čech

Praha

Hokejovou exhibicí v Brně si překvapivě zpestřil začátek fotbalové sezóny. Teď už jdou všechny legrácky stranou. Právě Kanonýři pátečním duelem s Leicesterem odstartují nový ročník Premier League. A po nedělním zisku anglického Superpoháru chtějí po letech vyrukovat také po mistrovském titulu. „Když hrajete za Arsenal, jiný cíl ani mít nemůžete. Chceme hrát o titul až do poslední chvíle,“ ujišťuje brankář Petr Čech.

Petr Čech na startu nové sezóny Premier LeagueVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dlouhé čekání trvá dál. Arsenal naposledy triumfoval v Premier League v roce 2004. Tedy právě ve chvíli, kdy Petr Čech do Anglie přicházel...

Kanonýři o víkendu ve Wembley zdolali v penaltovém rozstřelu mistrovskou Chelsea. Jejich gólman získal Community Shield celkem počtvrté a doufá, že první trofej je předzvěstí povedené sezóny.

„Superpohár se nepočítá jako hlavní trofej, ale vždycky je důležité začít vítězstvím. Stejně chceme odstartovat i v lize. Od podlahy, a hlavně vítězstvím nad Leicesterem," ujišťuje Čech.

Bookmakeři se shodují, že klidně šest klubů si může brousit zuby na titul. Manchester City, Manchester United, obhájce Chelsea, Tottenham, Liverpool - a také Arsenal.

Silných konkurentů je spousta

„Nechám se překvapit. Manchester City doplnil kádr, jak přesně potřeboval. Vypadá hodně silně. Manchester United koupil hvězdu do každé řady. Liverpool nechce ani za nic prodat Coutinha a trenér Klopp slibuje, že budou silní. Tottenham neutrácel, protože neměl důvod. V přípravě vypadal velmi dobře. Ale nejvýš stejně vidím Arsenal," usmívá se bývalý gólman české reprezentace v rozhovoru na svém webu.

Sílu soupeřů respektuje, konkurentů je spousta. „Nově se chce do elitní čtyřky nacpat taky Everton, který utratil neuvěřitelné množství peněz. Boj o elitní čtyřku bude ohromně náročný," uvědomuje si.

Přesto si klade velké cíle. „Přeji si titul a jeden pohár navíc! Nemůžu být troškař, my jsme Arsenal. Titul je pro nás letos zásadní. Strašně rádi bychom ho konečně získali. Arsenal čeká už příliš dlouho," poukazuje Čech.

Následovat Rosického se nechystá

Z Londýna také neustále sleduje Spartu. Zatímco Kanonýři v létě získali střelce Alexandra Lacazetta z Lyonu a levého obránce Seada Kolašinace ze Schalke, kteří se oba rychle chytili, bývalý Čechův klub nakoupil hned jedenáct cizinců.

„Posil mají mraky, ale přivést jedenáct nových hráčů je složité. Musí se sehrát, zvyknout si na sebe, což se ukázalo v předkole Evropské ligy. Dopadlo pro Spartu nejhůř, jak mohlo - vyřazením. Věřím však, že s návratem Tomáše Rosického a po výhře v Mladé Boleslavi si mužstvo sedne," přemítá Čech.

On sám se následovat Rosického, který se z Arsenalu vrátil na Letnou, nechystá. „Těžko říci. Zatím jsem rád tam, kde jsem. A věřím, že budu mít ještě několik let šanci v Premier League působit," doufá Čech.

Nejzajímavější přestupy v anglické fotbalové lize během léta 2017 (částky v miliónech eur):
JménoOdkudKamČástka
Romelu LukakuEvertonMan. United84,7
Álvaro MorataReal MadridChelsea65
Benjamin MendyMonakoMan. City57,5
Alexandre LacazetteLyonArsenal53
Kyle WalkerTottenhamMan. City51
Bernardo SilvaMonakoMan. City50
Nemanja MatičChelseaMan. United44,7
Mohamed SalahAS ŘímLiverpool42
Tiemoué BakayokoMonakoChelsea40
EdersonBenficaMan. City40
Victor LindelöfBenficaMan. United35
DaniloReal MadridMan. City30
Jordan PickfordSunderlandEverton28,5
Michael KeaneBurnleyEverton28,5
Kelechi IheanachoMan. CityLeicester27,7
Davy KlaassenAjaxEverton27
Javier HernándezLeverkusenWest Ham17,8
Aleš MatějůPlzeňBrighton2,5
Wayne RooneyMan. UnitedEvertonvolný hráč
Joe HartMan. CityWest Hamhostování

Reklama

Související témata: