Hlavní obsah

Zbytečná ztráta, lamentuje Čech. Kanonýry senzačně sestřelil debutant Jesé

Londýn

Adeptů na mistrovský titul v Premier League stojí na startu sezóny celý zástup. O to citelnější může každá ztráta být. A fotbalisté Arsenalu zakopli hned ve 2. kole, když na hřišti Stoke senzačně prohráli 0:1. Brankář Petr Čech kapituloval ve 47. minutě po střele Jesého, později se vytáhl proti Berahinově hlavičce.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Petr Čech zasahuje v utkání proti Stoke.

Článek
Fotogalerie

Snový debut v Premier League, na jaký Jesé Rodríguez jen tak nezapomene. Čtyřiadvacetiletý španělský forvard, jenž před několika dny posílil Stoke City z francouzského PSG na roční hostování, se v domácím zápase s Arsenalem postaral o jediný gól zápasu a vystřelil tak svému týmu první tři body v nové sezóně. Naopak Kanonýři po strhující výhře z prvního kola padli tvrdě na zem a do očekávaného šlágru na půdě Liverpoolu půjdou v příštím kole s nečekanou porážkou v zádech.

Kouč Kanonýrů Arséne Wenger poslal po inkasovaném gólu na hřiště Girouda a hosté si vynutili velký tlak, skórovat se jim ale nepodařilo. Lacazette sice jednou rozvlnil síť, pomezní rozhodčí Beck však odmával ofsajd.

„Zbytečná prohra i ztráta. Soupeře jsme drželi pod velkým tlakem, ale bohužel jsme ho nedokázali přetavit v branky. Špatně jsme řešili koncovku," lituje na svém webu Petr Čech, který byl kapitánem Arsenalu.

„Soupeř hlavně bránil a čekal na protiútoky. Na začátku druhé půle mu jeden vyšel, což rozhodlo celý zápas. Nedá se nic dělat. Musíme se nachystat na Liverpool a ideálně získat body zpátky," vzhlíží gólman k šlágru s těžkým soupeřem.

Reklama