Hlavní obsah

Arsenal - West Bromwich 2:0Čechův Arsenal porazil West Bromwich, výhru vystřelil Lacazette

Londýn

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance porazili v dohrávce 6. kola anglické ligy 2:0 West Bromwich a v tabulce jsou sedmí. Oba góly vstřelila letní posila z Lyonu Alexandre Lacazette.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Radost útočníka Arsenalu Alexandreho Lacazetta, který dvěma góly vystřelil Kanonýrům vítězství nad West Bromwichem.

Článek
Fotogalerie

Francouzský útočník se poprvé trefil ve 20. minutě, kdy hlavou dorazil do branky míč, jenž po přímém kopu Alexise Sáncheze skončil na břevně. Ještě předtím však Čech vytáhl na tyč přízemní střelu Jaye Rodrigueze, kterého při útočné akci atakoval Shkodran Mustafi a hráči Albionu se marně dožadovali penalty.

Šanci zahrávat pokutový kop naopak dostal v 67. minutě Arsenal po faulu Allana Nyoma na Aarona Ramseyho. K míči se postavil Lacazette a vstřelil svůj čtvrtý gól v Premier League.

Arsenal se po třetí výhře v sezóně posunul na sedmé místo tabulky, na vedoucí duo manchesterských týmů City a United ztrácí šest bodů.

S prázdnou odjel z Emirates Stadium nový rekordman v počtu startů v Premier League Gareth Barry. Záložník West Bromwiche dnes nastoupil k 633. utkání a překonal rekord bývalého křídelníka Manchesteru United Ryana Giggse. Nyní šestatřicetiletý Barry sbíral své starty v Premier League také v Aston Ville, Manchesteru City a Evertonu.

Fotbalová anglická liga - 6. kolo:
Arsenal - West Bromwich 2:0 (20. a 67. z pen. Lacazette).

Reklama

Související témata: