Hlavní obsah

Nejtrapnější moment v jinak skvělé kariéře, píší v Anglii o chybě Petra Čecha

Londýn/Praha

Nejtrapnější moment v jinak skvělé kariéře. Nevídaná hrubka. Gólman Arsenalu Petr Čech dostává od anglických médií po úterním utkání se Swansea pořádně naloženo. Zkušený brankář si hodně zavařil, když se mu na mokrém terénu nepovedla rozehrávka a soupeř vše potrestal gólem. „Udělali jsme brutální chyby, ty nás zavraždily," zlobil se na svůj tým trenér Arséne Wenger. Arsenal nečekaně prohrál s tehdy posledním týmem tabulky 1:3.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Gólman Arsenalu Petr Čech po prohraném utkání na půdě Swansea prohodil pár slov s manažerem soupeře Carlosem Carvalhalem a věnoval mu svůj dres.

Článek
Fotogalerie

Zkušený český gólman čeká na jubilejní dvousté čisté konto v Premier League, tenhle milník mu však už řadu týdnu uniká. Nevede se celé defenzivní řadě Arsenalu i jemu samotnému. Čech dobře ví, že úterní kiks si za rámeček nedá. „Chyby jsou součástí hry, ale já chci vždy podat stoprocentní výkon a s tím proti Swansea nemůžu být spokojený. Musíme zpátky do práce," uvedl hned po utkání na sociální síti český brankář.

Na těžkém terénu se bývalému brankáři Sparty, Rennes či Chelsea nepovedla rozehrávka a v 61. minutě duelu nabídl soupeři možnost skórovat. Swansea v tu chvíli vedla 2:1. List The Sun vše označil za jeden z nejtrapnějších momentů jinak skvělé kariéry Petra Čecha. Za chyby to schytal také Mesut Özil i podle listu „slabá obrana".

Manažer Arséne Wenger jen nad přehmaty svých svěřenců kroutil hlavou. „Udělali jsme hodně neobvyklých chyb. To nás zabilo. Nemám pro náš výkon vysvětlení, možná tam nebylo z naší strany dost koncentrace," konstatoval stroze a naznačil, že si možná hráči Arsenalu mysleli, že nad Swansea vyhrají bez větších problémů.

Pořádné překvapení nachystal Petru Čechovi po utkání manažer Swansea Carlos Carvalhal. Po utkání totiž požádal brankáře Arsenalu o jeho dres. „Mému synovi je dvacet a poprosil mě, zda bych Čechovi neřekl o jeho dres. Nikdy v životě jsem nikoho o dres nepožádal, až tady. Čech s tím neměl problém, byl velmi milý," konstatoval manažer Labutí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.