Hlavní obsah

Tottenham - Huddersfield 2:0Liverpool a Tottenham splnily v anglické lize roli favorita

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu porazili v 29. kole anglické ligy Newcastle 2:0 a posunuli se na druhé místo, třetí Manchester United ale zaostává jen o bod a má pondělní zápas na hřišti Crystalu Palace k dobru. Tottenham také splnil roli favorita a porazil Huddersfield 2:0. Oba góly vstřelil korejský útočník Son Hung-min. Trenér "Kohoutů" Maurizio Pochettino oslavil jubilejní 100. vítězství ve 197. utkání v Premier League, rychleji na tuto metu dosáhlo jen pět koučů.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Son Hung-min přispěl gólem k výhře Tottenhamu.

Článek

Liverpool poprvé překonal Martina Dúbravku v brance Newcastlu pět minut před přestávkou, po přihrávce Oxladea-Chamberlaina se trefil Salah. Egyptský reprezentant vstřelil v 38 soutěžních utkáních 32 branek, z toho 24 v Premier League, čímž dorovnal v tabulce střelců Harryho Kanea z Tottenhamu.

Ještě před pauzou musel na druhé straně proti Merinově střele zasáhnout gólman Karius. Po změně stran definitivně rozhodl po Firminově pasu Mané, který vstřelil 300. soutěžní gól Liverpoolu do sítě Newcastlu.

Liverpool i po 15. zápase udržel domácí ligovou neporazitelnost. Trenér Jürgen Klopp porazil "Straky" na čtvrtý pokus a jediným soupeřem, proti kterému zatím německý kouč v anglické lize neuspěl, je Manchester United, s nímž se "Reds" utkají příští týden.

Tottenham byl od začátku zápasu s Huddersfieldem velmi aktivní a už ve 20. minutě se mohl radovat z branky, Eriksenův sražený přímý kop ale skončil na tyči. O chvíli později poprvé skóroval jihokorejský reprezentant Son Hung-min, který po efektní kličce brankáři zakončil ke vzdálenější tyči.

V 54. minutě pětadvacetiletý útočník hlavou zužitkoval Kaneův centr a Tottenham vyhrál 16. utkání proti nováčkovi Premier League v řadě.

Burnley otočilo duel s Evertonem a zvítězilo 2:1. Za hosty otevřel skóre Tosun, který se stal prvním Turkem, jenž dal za Everton gól v Premier League. Domácím se ale poprvé pod vedením trenéra Seana Dyche povedlo vyhrát duel, v němž inkasovali jako první. Postarali se o to v druhé půli Barnes a Wood.

Hrálo se též několik záchranářských soubojů. Swansea deklasovala West Ham 4:1 a velkou zásluhu na tom měl Ki Sung-Jong, který si připsal gól a asistenci. Duel Southamptonu se Stoke skončil bezbrankovou remízou. West Bromwich podlehl v lize popáté v řadě, na hřišti Watfordu prohrál 0:1 po Deeneyho zásahu.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Burnley - Everton 2:1 (56. Barnes, 80. Wood - 20. Tosun)
Leicester - Bournemouth 1:1 (90.+7 Mahrez - 35. J. King z pen.)
Southampton - Stoke 0:0
Swansea - West Ham United 4:1 (8. Ki Sung-Jong, 32. Van der Hoorn, 48. A. King, 63. J. Ayew z pen. - 79. Antonio)
Tottenham - Huddersfield 2:0 (27. a 54. Son Hung-min), Watford - West Bromwich 1:0 (77. Deeney),
Liverpool - Newcastle 2:0 (40. Salah, 55. Mané)

Reklama

Související témata: