Hlavní obsah

Jablonec pálí obrana. Problémy se stopery řeší Plechatým ze Sparty

V lize sice Dominik Plechatý zatím zasáhl celkem do pěti utkání, přesto do Jablonce přichází jako velká posila do středu obrany. Severočechům totiž po řadě zranění zbyl jen jeden zdravý stoper Tomáš Břečka. „Majitel klubu musel situaci akutně řešit a podařilo se domluvit s talentovaným stoperem Sparty Dominikem Plechatým, který dostal svolení s námi trénovat. Oba kluby teď administrativně řeší Dominikovo hostování v Jablonci. Reprezentant do 21 let se v pondělí v Jablonci hlásil trenéru Petru Radovi," uvedl jablonecký mluvčí Martin Bergman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Dominik Plechatý míří ze Sparty na hostování do Jablonce.

Článek

Dominik Plechatý je odchovancem pražské Sparty. V minulé sezoně hostoval ve druholigové Vlašimi. V zimě se však zapojil do přípravy s prvním týmem a za Spartu na jaře odehrál čtyři zápasy v základní sestavě.

„Doufám, že Jablonci pomohu k co nejlepším výsledkům. Pana trenéra Radu osobně moc neznám, ale jeho jednání se mnou bylo sympatické. Hostování v Jablonci beru jako další důležitý a velký krok v kariéře," řekl dvacetiletý obránce, jenž bude v novém působišti nosit dres s číslem 13.

Jablonci zbyl pro poslední přípravný zápas před startem soutěže proti Rapidu Vídeň (1:2) jeden čistokrevný stoper Břečka a ve středu obrany musel vypomoci za normálních okolností defenzivní záložník Tomáš Hübschman. „Stále nás trápí pozice stopera," posteskl si kouč zelenobílých Petr Rada po třetí prohře na herním soustředění v Rakousku.

Jakuba Jugase hostujícího v Jablonci ze Slavie vyřadilo svalové zranění na několik týdnů, v přípravě se rovněž zranil Vojtěch Kubista (podezření na přetržené křížové vazy v koleni) a David Štěpánek je po stejném zranění stále v rekonvalescenci. Již předtím David Lischka přestoupil do Sparty, David Hovorka zase do Slavie. Jablonec odstartuje nový ročník Fortuna ligy v pátek domácím zápasem s Bohemians 1905.

Reklama