Hlavní obsah

Slavia nejspíš ztratí před startem ligy pilíř obrany. Titáne, budeš nám chybět, napsal Tvrdík

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia nejspíš přijde pár dní před startem ligy o velkou oporu zadních řad. Už to tak vypadá, že vábení z Belgie neodolal stoper Simon Deli, o nějž má zájem FC Bruggy. O tom, že je odchod hráče reálný, svědčí i počínání Jaroslava Tvrdíka, předsedy představenstva úřadujících českých fotbalových mistrů. Ten se již na sociálních sítích s fotbalistou rozloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Simon Deli je podle všeho na odchodu ze Slavie.

Článek

Deli patřil mezi pilíře defenzivy Slavie, a tak není překvapením, že se po skvělém vystoupení v pohárové Evropě v minulé sezoně, točily kolem hráčů kluby z řady zemí. Přesto trenér Jindřich Trpišovský i fanoušci věřili, že se nakonec obránce rozhodne pokračovat v kariéře v sešívaném dresu. Teď to však vypadá, že vše skončí odchodem hráče z Edenu.

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík vyslal prostřednictvím sociálních sítí do světa jasný vzkaz, že je Deli na odchodu. "Je to hrozně těžké, Simone, budeš nám hrozně chybět," uvedl kromě jiného Tvrdík. Hráč by měl podle všeho během středy projít v belgickém klubu zdravotní prohlídkou. FC Bruggy hodlají uplatnit výstupní klauzuli, kterou má obránce ve smlouvě se Slavií. Podle ní by se odstupné mělo pohybovat kolem 64 milionů korun.

Ještě před pár dny přitom Deli na sociálních sítích s úsměvem líbal znak Slavie a říkal, že klub miluje. Když jej však trenér na videu v žertu nutil, aby slíbil, že v klubu zůstane a navíc zadarmo, obránce se smíchem odpovídal jasně: "Ne, ne, ne." Teď tedy vše napovídá tomu, že se stoper, který byl v Česku rovněž hráčem pražské Sparty, bude stěhovat do Belgie.

Fotbalový obránce Simon Deli míří ze Slavie do belgického FC Bruggy. Rozhodl se podle vás správně?
Ano. Deli dělá správný krok a v Belgii se prosadí.
66,7 %
Ne. Měl ještě vydržet ve Slavii.
33,3 %
Celkem hlasovalo 1874 čtenářů.

Reklama

Související témata: