Hlavní obsah

Další klenot mohl být na odchodu! Slavia ale snovou nabídku odmítla

Praha

O Tomáše Součka je zájem. Jeho výborné výkony v domácích soutěžích i evropských způsobily, že se hlavně na konci sezony začalo - místy hodně nahlas - mluvit o jeho možném přestupu, zájem měl třeba turecký Fenerbahce. Čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník se ale nakonec rozhodl ve Slavii zůstat a s vršovickým klubem podepsal v červnu novou smlouvu na pět let. Teď se ale slávističtí příznivci mohli znovu strachovat, že jeden z jejich klíčových hráčů odejde.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jeden z klíčových hráčů Slavie Tomáš Souček podle všeho zůstává ve vršovickém klubu.

Článek

Na začátku srpna se na internetu objevila informace, že by ruský Spartak Moskva měl mít zájem právě o Součka a také o Alexe Krále. V případě druhého jmenovaného se ukázalo, že zprávy nejsou nijak liché.

Prvotní nabídky Spartaku na Krále sice Slavia vytrvale odmítala, ale ruský klub ve snažení o 21letého mladíka pokračoval a částku, kterou byl ochoten zaplatit, postupně navyšoval, až nakonec nabídl více než 300 milionů korun, čemuž už sešívaní neodolali. Král navíc o přestup projevil zájem, takže nyní se zdá, že k jeho dotažení už zbývají jen formality.

Jinak je tomu ale u Tomáše Součka. V jeho případě dokonce podle předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka dosáhla nabídka od blíže nespecifikovaného ruského klubu až téměř 20 milionů eur, tedy více než 500 milionů korun!

V případě, že by takový přestup klapnul, vyrovnal by se z finančního hlediska rekordnímu odchodu Tomáše Rosického ze Sparty. Současný sportovní ředitel letenského klubu přestoupil do Borussie Dortmund v roce 2001 za více než 504 milionů korun.

Jak vyplývá z Tvrdíkova twitterového příspěvku, Slavia se ale k radosti fanoušků rozhodla po dohodě se samotným Součkem nabídku nepřijmout. Tahoun sešívaných se tak i nadále může těšit na Ligu mistrů, v níž si Slavia zahraje s Barcelonou, Borussií Dortmund a Interem Milán.

Reklama