Hlavní obsah

Karviná získala albánského reprezentanta

Karviná

Jen pár hodin před startem jarní části fotbalové ligy získala předposlední Karviná posilu do středu hřiště. Do Slezska, kde podepsal smlouvu na dva a půlroku, zamířil ze čtvrtého týmu slovenské první ligy Ružomberku albánský reprezentant Kristi Qose.

Foto: mfkkarvina.cz

Albánský středopolař Kristi Qose přestoupil do Karviné.

Článek

„Aklimatizace proběhne v pohodě. Slovensko a Česko jsou podobné národy, s mentalitou lidí nebude problém. I v kabině bude podle mě vše klapat bez problémů. Chtěl jsem zkusit jinou soutěž a vím, že česká liga je na vyšší úrovni. Aspoň si ověřím, jak na tom jsem. Těším se," řekl po podpisu smlouvy Qose.

O Qoseho se zajímala Sigma Olomouc, trojnásobný albánský reprezentant ale zvolil Karvinou, která tvůrce hry s dobrou střelou nutně potřebuje. „Je to velice zajímavý fotbalista. Jakmile jsme zjistili, že se nedohodl v Ružomberoku na smlouvě, začali jsme jednat. Je to záložník, vyhovuje mu pozice šestky nebo osmičky, ale zaskočit může i na stoperu," popsal nejčerstvější posilu trenér Karviné Juraj Jarábek.

Čtyřiadvacetiletý albánský záložník přišel do Ružomberku v létě 2017 z Michalovců. Za tři sezony odehrál 77 ligových zápasů a vstřelil 13 gólů (v aktuální sezoně nastoupil do 15 ligových zápasů a dal dva góly). Osm startů a dva góly přidal ve Slovenském poháru a v dresu Ružomberku si vyzkoušel i atmosféru Evropské ligy UEFA. Tam v osmi utkáních vstřelil jednu branku na půdě norského Bergenu.

Reklama

Související témata: