Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka hlásí první posily. Z Eindhovenu přichází vytáhlý útočník Cicilia

Fotbalisté Slovácka, pro které už stávající ročník první ligy vyřazením od Bohemians 1905 v semifinále nadstavbové skupiny o Evropu skončil, představili první posilu pro příští sezonu. Do Uherského Hradiště přichází z nizozemského FC Eindhoven pětadvacetiletý útočník Rigino Cicilia, jenž za dosavadní mužstvo nastřílel v uplynulém ročníku druhé nizozemské ligy jedenáct gólů, k nimž přidal šest asistencí. Byl nejlepším střelcem méně známějšího profesionálního celku z Eindhovenu, který žije ve stínu slavného PSV.

Foto: www.fcslovacko.cz

Posilou Slovácka je pětadvacetiletý útočník Rigino Cicilia.

Článek

Cicilia by měl na hrotu útoku Slovácka nahradit Zajíce, který přestupuje do ostravského Baníku. „Podepsal u nás dvouletý kontrakt. Jde o vytáhlého forvarda, který přesně naplňuje naše představy. Věříme, že se u nás postupně adaptuje a bude pro naše mužstvo značným přínosem," uvedl k příchodu nizozemské akvizice hradišťský manažer Veliče Šumulikoski.

Cicilia, který pochází z ostrova Curacao, působil v minulosti i v týmu Roda Kerkrade, anglickém Port Vale a litevském Sudova Marijampole, s nímž 197 centimetrů vysoký útočník vybojoval v tamní nejvyšší soutěži titul.

Foto: www.fcslovacko.cz

Ze Žiliny přestupuje do Slovácka i člen slovenské reprezentační jednadvacítky Michal Tomič.

Krátce po představení nizozemského útočníka Cicilii odtajnilo vedení prvoligových fotbalistů Slovácka další novou akvizici. Ze Žiliny přestupuje do moravského týmu člen slovenské reprezentační jednadvacítky Michal Tomič, který podepsal v hradišťském klubu smlouvu do léta 2023. Talentovaný obránce nastoupil v uplynulém ročníku slovenské nejvyšší soutěže k dvanácti zápasům, v nichž zaznamenal jednu branku.

„Michal je mladý a perspektivní fotbalista, jehož bychom rádi postupně zabudovali do základní sestavy," uvedl hradišťský manažer Veliče Šumulikoski na adresu rodáka z Myjavy, který v dorosteneckém věku působil v italské Sampdorii.

Reklama

Související témata: